Menü Bezárás

Snétberger Ferenc

Emlékképek

snétberger ferenc

gitárművész, zeneszerző

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal kapcsolatos emlékeim és élményeim hivatásos muzsikusi pályámmal egyidősek. 20 év alatt több alkalommal kaptam felkérést arra, hogy színpadra lépjek. Richard Bonával és a felsőörsi diákjaimmal közös koncertjeink a mai napig elevenen élnek bennem. Nem gondoltam volna, hogy a 2019-es MÜPA-beli szólókoncertem lesz az utolsó ebben a sorban. Nehezem viselem. Második éve üresek a közönség sorai, nincsenek közös hangok, rezgés, nincs közös lélegzet és csend.

Nagyon szeretek koncertre járni, és hónapokig készülök egy-egy jeles alkalomra. Ilyen volt Martha Argerich és Joshua Bell fellépése is. A BTF tette lehetővé, hogy hozzájuk hasonló, kitűnő művészeket élőben hallgathasson a magyar közönség. Egyben a fővárosunk számára is büszkeség, amikor a fellépők itt töltenek még néhány napot, és viszik jóhírünket a nagyvilágba.

Budapest csodálatos város, a zene, a kultúra benne él, vibrál, és ez hatalmas erő. Hozzátartozik az emberi léthez, ezt pedig senki és semmi nem tudja elvenni. Ha meg akar mutatkozni, utat tör magának – olyan, mint a víz meg a levegő.

Fotó: Kleb Attila

Mindenkinek van egy kedves emléke a tavaszi fesztiválról

KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK ÜNNEPLED A 41.

BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁLT!