Élményutak

A hagyományos műfaji ajánlók mellett a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja idén tematikus koncepciók szerint is böngészhető és élvezhető. Hat élményutat ajánlunk a női nézőpontok, a szubkulturális megközelítések, a fenntartható jövő, az európai gondolat, a családi programok és a szokatlan városi térhasználat iránt érdeklődők számára.

#alternézet

Városunk rejtett kincsei a szubkulturális körök, titkos erőforrásai az alulról jövő szerveződések, amelyek új megvilágításba helyezik valóságunkat és erősen rákérdeznek jelenségeire.
Ingyenes
#alkotaváros #alternézet
Hieron – A lét tömege
Virág Benedek Ház
május 5. - június 5.
Ingyenes
#alkotaváros #alternézet
Átszállás
Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház
május 5-29.
Ingyenes
#alkotaváros #alternézet
Jelenlét-kert
Képező Galéria
április 28. - június 3.

#családikör

Programok, ahol az egész család talál magának elfoglaltságot: jöjjenek gyerekek, unokák, szülők és nagyszülők, bármilyen összetételben!
Ingyenes
#alkotaváros #családikör
Tűz, te gyönyörű!
Pestújhelyi Közösségi Ház
május 8 -21.
Ingyenes
#alkotaváros #családikör
Egy kicsit mindenki bogaras
Újpalotai Közösségi Ház
május 7-28.
Ingyenes
#alkotaváros #családikör
4. GlasSpring
Klebelsberg Kultúrkúria
május 2-27.

#európaihatás

Budapest az európai kulturális vérkeringés része: párbeszédben áll a nemzetközi alkotásokkal és megfogalmazza saját kézzelfogható, időtálló értékajánlatait.

#köztérélmény

A művészet az utcán hever. Vedd észre, hallgass bele, engedd, hogy új nézőpontokból fedje fel magát az ismerősnek vélt köztér!

#nőihangok

A gyakran elnyomott nézőpontok vagy elfojtott vélemények változatos formákban és bátran törnek elő, mert minden költőnő költő és idén az anyák napja is a munka ünnepére esik.
#alkotaváros #nőihangok
Testmaszkok
Kiscelli Múzeum
május 2. - június 25.

#zöldeszmék

Milyen bolygót kaptunk örökül és mit tehetünk a megóvásáért? Ez talán ma a legfontosabb közös ügyünk, amit éppen ezért a legkülönbözőbb műfajokban járunk körül.