Alexander Vantournhout/not standing (BE): Screws

A Trafó újcirkusz produkciója

5 előadó, 5 jelenet, 5 helyszín – újcirkusszal sétáljuk be a margitszigeti Kristály Színteret. Szabad járkálni, szabad nézelődni, keresni egy jó perspektívát, szabad közel menni, akár csak véletlenül is, szabad az útmutatásokat is követni.

Srews_Bart-Grietens
Fotó:Bart Grietens
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 6 - 8. 17:00/19:00 

A kérdés az, hogy különböző tárgyak (jégmászó bakancs, bowling golyó, antigravitációs cipő) testre csatolásával mire jutnak az artisták a gravitáció ellen. Keresik a testükben lévő koreográfiai lehetőségeket, a fizikai határaikat és kutatják az előadó és a tárgy viszonyát.

 

A cirkográfus – ahogy magát hívja Vantournhout – az utca és a színház távolságát szereti a lehető legkisebbre hagyni. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, ehhez az előadáshoz minden turnéhelyszínen új és izgalmas teret keres, Budapesten a palackozót. Szabad járkálni, szabad nézelődni, keresni egy jó perspektívát, szabad közel menni, akár csak véletlenül is, szabad az útmutatásokat is követni. Szabad.

 

Alexander Vantournhout (1989) egyszerre érkezett táncos és újcirkuszos képzésből. Egykerekezést, zsonglőrködést és tánc akrobatikát tanult a brüsszeli Cirkuszművészeti Egyetemen (ESAC), majd kortárstáncot az Anne Teresa de Keersmaeker által vezetett rangos tánciskolában, a PARTS-ban. Azóta pedig bejárta a világot mozgáskutatásra fókuszáló, akár a kegyetlenségig kompromisszummentes darabjaival, amelyek közül kettő már a Trafóban is járt: a Raphaël (2018) és a Red Haired Men (2019).

Koreográfia, cirkográfia: Alexander Vantournhout
Alkotók: Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hendrik van Maele, Emmi Väisänen, Alexander Vantournhout

 

Előadók: Alexander Vantournhout, Emmi Väisänen, Petra Steindl, Jessica Eirado Enes, Nick Robaey, Axel Guérin, Charlotte Cétaire, Alexandros Anastasiadis (5 előadóból álló csapat, ráérés szerint)

Dramaturg: Sébastien Hendrickx

Akadémikus a próbafolyamat során: Rudi Laermans

Koreográfiai segítség: Anneleen Keppens, Martin Kilvady

Jelmez: Anne-catherine Kunz

Technika: Rinus Samyn

Fényterv: Tim Oelbrandt
Technikai terv: Bert Van Dijck, Rinus Samyn, Tom Reynaerts, Tom Daniels
Építő: Willy Cauwelier
Fotós: Bart Grietens
Társulati manager: Esther Maas

 

Koprodukciós partnerek: Vooruit, Gent (BE), MA, Montbeliard (FR), PERPLX, Marke (BE), Circa, Auch (FR)
Rezidenciahelyek: Vooruit, Gent (BE), Platforme 2 Pôles Cirque en Normandie/La Brêche à Cherbourg-Cirque-Théâtre d’Elbeuf (FR), Cultuurcentrum, Brugge (BE) Wood Cube, Roeselare (BE), Workspace, Brussels (BE), MA, Montbéliard (FR), Circa, Auch (FR)
Külön köszönet: Lore Missine, Veerle Mans, Bauke Lievens, Maria Madeira, Lien Vanbossele, Monuments Nationaux de France, Simon Pons-Rotbardt
Támogató: Flemish Government
Produkció: NOT STANDING vzw
Turné szervezés: Frans Brood Productions

 

Alexander Vantournhout is artist-in-residence in arts center Vooruit in Ghent and associated artist of le CENTQUATRE Paris and Cirque-théâtre Elbeuf. He’s cultural ambassador of the city of Roeselare and supported by Fondation BNP Paribas for the development of his projects.

 

Bemutatja a Trafó Kortárs Művészetek Háza.

     

Hol?

Kristály Színtér

1138 Budapest, Schulek Frigyes sétány

Kristály Színtér

1138 Budapest, Schulek Frigyes sétány

Ez is tetszeni fog

#alkotaváros #alternézet
Cinema Mystica
Kristály Színtér
május 13 - 15. 12:00-22:00
#játszikaváros #alternézet
Zsinór nélkül
Budapest Bábszínház
május 5 - 9.
#játszikaváros #európaihatás
Kolónia – menekülés-történetek
Kőbányai úti volt dohánygyár
május 5., 8., 10., 11. 17:00