Az ember tragédiája

Sétáló előadás 13 digitális táncetűdben

Kötelező olvasmány a szabadban: Madách Imre grandiózus színművét elismert koreográfusok értelmezik a ma embere számára a Városmajorban. A mobiltelefonnal megtekinthető, különböző stílusokat és technikákat tükröző kortárs táncok a park más-más pontjára csalogatnak.

Fotó:Zoletnik Sophie
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

április 29. 16:00 (Betelt)

Madách Imre Az ember tragédiája a magyar irodalomtörténet egyik legkiemelkedőbb és leggrandiózusabb alkotása, mely kezdeményezésünkkel most új köntösbe bújva egy egészen új útra indul. Térspecifikus előadásunk helyszíne a Városmajor és az itt burjánzó, sok szempontból kihasználatlan és elfeledett park, melyet az előadás elidegeníthetetlen részeként újra felfedezhetnek az alkotók és résztvevők, és új jelentéstartalommal, emlékekkel bővülhet „repertoárja”.

 

Formabontó kortárstánc előadásunk összesen 13 különböző helyszínen (két visszakanyarodással) játszódik a parkon belül; a dráma mindegyik színét egy-egy, a szakmában tehetséges és elismert koreográfus alkotja meg, ezzel is bemutatva a kortárstánc világának sokszínűségét, a különböző stílusok és technikák változatosságát és az interdiszciplináris kooperációban rejlő lehetőségeket. Az előadás során a résztvevők bebarangolják a parkot és egy-egy színnél elidőzve megismerhetik úgy a környezetet, mint az oda megálmodott műalkotásokat is.

 

A parkban sétálva és okostelefonunkkal beolvasva a kihelyezett QR-kódokat az adott pontokon megnézhetjük a kortárstánc etűdöket úgy, hogy a hátteret a park adja, de maga az előadás csak a telefonon látszik. Így szinte bárki számára hozzáférhetővé tesszük a különleges és egyedi kulturális élményt; örökéletű előadást hozunk létre a jelen- és utókor számára; jó példával szolgálunk azokra az időkre és helyzetekre, amikor a hagyományos színházi élet mint olyan megszűnik létezni; és kimozdítjuk az alkotókat és a közönséget is a megszokott frontális színházi élmények világából – másfél órára.

 

Az előadást külön ajánljuk iskolásoknak, tanároknak – afféle beavató előadásként –, a kortárstánc iránt érdeklődőknek és mindenkinek, aki nyitott a régi és új, a megszokott és a szokatlan, a konvencionális és a rendkívüli elemek ilyetén találkozására.

Alkotók / előadók: Bot Ádám, Cserepes Gyula, Déri András, Góbi Rita, Gyulai Júlia, Jurák Bettina, Kovács Emese, Lukács Levente, Mádi László, Makra Viktória, Raubinek Lili, Rácz Réka, Téri Gáspár, Zoletnik Sophie.

 

Művészeti vezető: Grecsó Zoltán

 

Támogatók: Pro Progressione, Nemzeti Kulturális Alap, Imre Zoltán Program, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 

 

 

Hol?

Városmajori park

1122 Budapest, Szamos utca

Városmajori park

1122 Budapest, Szamos utca

Ez is tetszeni fog

#sétálaváros #köztérélmény
Színház a város
Több helyszín
április 29. - május 15.
#táncolaváros #köztérélmény
Táncol a világ!
Több helyszín
április 29. 14:00-20:00
#táncolaváros #európaihatás
Duda Éva Társulat: Golden Section/<br>I Shall Be Free
Kristály Színtér
április 29., 30. 20:00-22:30