Menü Bezárás

Az öldöklő angyal

Főműsor

Hoppá!

Az öldöklő angyal

Szürrealista dráma egy maroknyi társaságról, amelynek tagjai  rejtélyes okból képtelenek elhagyni összejövetelük helyszínét. Luis Buñuel 1962-es remekművét Bodó Viktor a járványügyi előírások szerint értelmezte újra és állította a stuttgarti Schauspiel színpadára 2020 őszén. Ennek felvételét a Budapesti Tavaszi Fesztiválon láthatja először a hazai közönség.

Sajnos ez a műsor már nem elérhető

A műsor 2021. április 10-11 között volt megtekinthető.

Luis Buñuel filmje alapján

Maroknyi vendég gyűlik össze egy nagy konferenciateremben, ahol megmagyarázhatatlan dolgok sora veszi kezdetét. A félelem egyre terjed, amit csak felerősít a hirtelen bekövetkező áramszünet, és annak az érzése, mintha egy láthatatlan fal tartaná fogva a csoportot. Az általános társadalmi konvenciók szövete kezd felfesleni, a jól szituált vendégek között pedig hamar megjelennek a személyes ellentétek, a féltékenység és az erőszak is.

Az öldöklő angyal Luis Buñuel 1962-es szürrealista filmremeke. A színpadi adaptáció modern keretek közé helyezi, vetítéssel és hangkeveréssel egészíti ki a jól ismert alaphelyzetet. Külön érdekesség, hogy nem csupán a téma, de a feldolgozás is reflektál a pandémiás helyzet okozta korlátozásokra. Az előadás a Luis Buñuel Filmintézet és a Luis Alcoriza Archívum hozzájárulásával készült.

Az előadás német nyelven látható, magyar felirattal.

Rendező: Bodó Viktor
Színpadterv: Izsák Lili
Jelmez: Nagy Fruzsina
Zene: Klaus Von Heydenaber
Sound design: Keresztes Gábor
Videó design: Varga Vince
Fény design: Jörg Schuchardt
Dramaturg: Veress Anna, Ingoh Brux
Társfordító: Rétháti Sandra
Társkoreográfus: Daura Hernández García
Szereplők: Biedermann Gábor, Therese Dörr, Sylvana Krappatsch, Anne-Marie Lux, Reinhard Mahlberg, Amina Merai, Peer Oscar Musinowski, Valentin Richter, Celina Rongen, Christiane Roẞbach, Michael Stiller, Klaus Von Heydenaber