Kiállítás BP 150

BINÁLÉ

Digitális művészeti szemle - MÁJUS 7-IG LÁTHATÓ!

EZ AZ ESEMÉNY SAJNOS MÁR VÉGET ÉRT, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT

QUEERING DEMOCRACY - A kiállítás nemzetközi és hazai művészek, szupersztárok és pionírok alkotásait mutatja be egy immerzív digitális vásznon. A művészeti szemle technológia és demokrácia kapcsolatát helyezi új fénytörésbe Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóján.

Hol?

Kristály Színtér

Budapest, Margitsziget 23800/7

Útvonaltervezés

MIKOR?

2023. április 21. - május 7.  Jegyvásárlás

Bővebben

Kapcsolj többesszámba! Fedezd fel a digitális alkotásokban rejlő közösségi erőt! 

A kiállítás nemzetközi és hazai művészek, szupersztárok és pionírok alkotásait mutatja be egy immerzív digitális vásznon a Margit-szigeti Kristály Színtéren. A művészeti szemle technológia és demokrácia kapcsolatát helyezi új fénytörésbe Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóján.

A biennálé lehetőséget teremt a digitális művészeti gyakorlatok színes és gazdag világának megismerésére, különböző esztétikák és alkotótechnikák élményalapú megtapasztalására. A szemle történeti perspektívát is kínál a digitális művészet e gyorsan változó szegletéhez, avantgard úttörők és a legújabb technológiákkal kísérletező kortárs művészek mozgóképes alkotásainak együttes bemutatása megvilágítja a művészet, a kreativitás, a technológia és a társadalom változásainak összefüggéseit.

A gyűjtemény reflektál a korunkra jellemző metakrízisre, a művészek társadalmi szerepvállalására és felelősségére. A BINÁLÉ ennek megfelelően a “QUEERING DEMOCRACY” alcímet viseli, amely a demokratikus értékek vizsgálatára és újragondolására teremt lehetőséget, felvetve azt a kérdést, hogy a digitális művészet miként tud támogatni vagy éppen kritikai szemlélettel gazdagítani társadalmi missziókat, közösségi értékrendszereket. A város 150. évfordulója előtt tisztelegve olyan digitális műalkotások, adatvizualizációk és generatív művészeti munkák is meghívást kaptak, amelyek Budapest demokratikus vagy éppen antidemokratikus szövetéhez kapcsolnak provokatív kérdéseket. A BINÁLÉ a kiállítással és a hozzá kapcsolódó kísérőprogramokkal párbeszédet nyit a város, a jövő és a technológia kapcsolatáról, a hozzáférhető és kirekesztő városi dimenziókról.

A BINÁLÉ KURÁTORAI

Lukács Viola, Weiler Péter, Neudold Júlia Márta

KÍSÉRŐPROGRAMOK

IM Spektrum – a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia Tanszékének audiovizuális- és fényművészeti nyitott stúdiója és a Binálé szervezésében Szegedy-Maszák Zoltán képzőművész, Nagy Ágoston médiaművész és Pátkai Rozina intermédia művész előadása >> április 21. 17:30

Queering democracy – beszélgetés Tilesch György mesterségesintelligencia-szakértővel, a PHI Institute elnökével, Földes András újságíróval és videóriporterrel, valamint a BINÁLÉ kurátoraival, Lukács Violával és Weiler Péterrel >> április 24. 18:00

Memory Theater of Claudia Hart >> április 28. 20:00

BINÁLÉ werkfilm a kiállítótérben >> Tóth Fruzsina, Bánszegi Rebeka

Hackathon/Open call >> Kié a város?

További információk a program facebook oldalán és honlapján! >> binale.art

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Nyitva tartás:

Hétfő-péntek: 14:00-20:00
Szombat-vasárnap: 10:00-20:00

A Budapesti Tavaszi Fesztivál két kiállítása, a Budapest Makett és a Binálé egy jegy megváltásával látogatható!

A kiállításokat diákigazolvánnyal rendelkezők kedvezményes diákjeggyel látogathatják. Kérjük, hogy a jogosultság igazolásához a diákigazolványt mindenképpen hozzák magukkal.

Nagyobb diákcsoportok részére külön kedvezményes jegy áll rendelkezésre: minimum 20 fő esetén lehet igénybe venni a csoportos diákjegyet. A diákcsoportok esetében 10 főnként 1 kísérő felnőtt jogosult a csökkentett árú jeggyel való belépésre. Kérjük, ebben az esetben is minden diák hozza magával diákigazolványát!

A kiállítást annak élvezhetősége és biztonsági szempontok alapján korlátozott létszámú nézőközönség látogathatja egyszerre. A jegyek a vásárláskor kiválasztott időponttól 2 órán át érvényesek, ill. jogosítanak a belépésre, ezért kérjük, figyeljenek a látogatás megtervezésekor erre! Az így esetleg érvénytelenné vált jegyek visszaváltására, átfoglalására nincs lehetőség!

A megváltott jegy egyszeri belépésre jogosít. Felhívjuk a figyelmet, hogy jegyeket kizárólag online tudnak vásárolni, a helyszínen nincs jegyértékesítés!

A margitszigeti Kristály Színtér a Hajós Alfréd uszoda mellett található, 10 perc sétára a Margit-hídtól. A helyszín tömegközlekedéssel, biciklivel és gyalog közelíthető meg, amennyiben autóval érkezne valaki, az Árpád-hídnál található parkoló, innen 26-os busszal, gyalog vagy MOL bubival, bringó-hintóval juthatnak el a sziget másik végébe.

A kiállításokkal párhuzamosan, a Kristály Színtér Akvárium termében a Budapesti Tavaszi Fesztivál bemutatja a Flying Data – Utopia részvételi színházi előadást, mely külön, előre váltott jeggyel látogatható! További információ a program aloldalán olvasható.

Közreműködők

A BINÁLÉ MŰVÉSZEI

Aggott-Hönsch Daïm, Irina Angles, Antal Tamás, BarabasiLab, Aneta Bartos, Ursula Biemann, Kim Boutin & David Broner (DVTK →↓↑←), Birkás Mona, Brückner János, Anu Cato, Dr.Banner, Grayson Earle, Eged Enikő Katalin, Nikita FREEBOID & Hanna Zviahintseva, Yona Friedman, Nicholas Galanin, Cate Giordano, Ross Goodwin, Gyenes Zsolt, Enver Hadzijaj & Harm van den Dorpe, Claudia Hart, Gary Hill, Horváth Tibor, Huntrezz János, Kalen Iwamoto & Julien Silvano, Jiwa, Katona Kati, Kiégő Izzók x Andristyák Marcell, Jenn & Kevin McCoy,  Kis Judit & Karcis Gábor, Kitzinger Gábor, Komoróczky Tamás, Konorot Ádám, Susan Kosti, Kovács Ivó, Kovásznai György, Dajana Krüger, Kuchta Klára, Kucsora Márta, Eric Leiser, Victor Maria Lima, Tommy Martinez, Marton Daniel Gabor, Raphaëlle Mueller & Nagi Gianni, Nagy Ágoston, Nagy András László, Navratil Judit, Om Bori, Palotai Gábor, Szacsvay Pál, Pátkai Rozina & Székács Dániel, Reigl Judit, Sós Gergő, Mamadou Sow, Stark Attila, Szabó Eszter, Zalán Szakács , Szauder Dávid, Szegedy-Maszák Zoltán, Sztojánovits Andrea & Álmos Gergely, Tóth Endre & Eörtzen Nagy Gergely, Bernar Venet, Weiler Péter, Anna Zaboeva

Ez is tetszeni fog

KiállításSzínház és irodalom BP Együtt
Flying Data – Utopia

Budapest 2073

2023. április 21. - május 1.

Kristály Színtér

Kiállítás BP 150
Budapest Makett

Összerakjuk Budapestet!

2023. április 21. - május 7.

Kristály Színtér

kártyafotó
Kiállítás Ingyenes BP 150
Hommage à Neumann

Plakátkiállítás a világhírű magyar matematikus tiszteletére

2023. április 25. - május 15.

Városháza Park