Kiállítás BP 150

BINÁLÉ

Digitális művészeti szemle

QUEERING DEMOCRACY - A kiállítás nemzetközi és hazai művészek, szupersztárok és pionírok alkotásait mutatja be egy immerzív digitális vásznon. A művészeti szemle technológia és demokrácia kapcsolatát helyezi új fénytörésbe Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóján.

Hol?

Kristály Színtér

Budapest 13. kerület, Margitsziget

Útvonaltervezés

MIKOR?

Bővebben

Kapcsolj többesszámba! Fedezd fel a digitális alkotásokban rejlő közösségi erőt!

A biennálé lehetőséget teremt a digitális művészeti gyakorlatok színes és gazdag világának megismerésére, különböző esztétikák és alkotótechnikák élményalapú megtapasztalására. A szemle történeti perspektívát is kínál a digitális művészet e gyorsan változó szegletéhez, avantgard úttörők és a legújabb technológiákkal kísérletező kortárs művészek mozgóképes alkotásainak együttes bemutatása megvilágítja a művészet, a kreativitás, a technológia és a társadalom változásainak összefüggéseit.

A gyűjtemény reflektál a korunkra jellemző metakrízisre, a művészek társadalmi szerepvállalására és felelősségére. A BINÁLÉ ennek megfelelően a “QUEERING DEMOCRACY” alcímet viseli, amely a demokratikus értékek vizsgálatára és újragondolására teremt lehetőséget, felvetve azt a kérdést, hogy a digitális művészet miként tud támogatni vagy éppen kritikai szemlélettel gazdagítani társadalmi missziókat, közösségi értékrendszereket. A város 150. évfordulója előtt tisztelegve olyan digitális műalkotások, adatvizualizációk és generatív művészeti munkák is meghívást kaptak, amelyek Budapest demokratikus vagy éppen antidemokratikus szövetéhez kapcsolnak provokatív kérdéseket. A BINÁLÉ a kiállítással és a hozzá kapcsolódó kísérőprogramokkal párbeszédet nyit a város, a jövő és a technológia kapcsolatáról, a hozzáférhető és kirekesztő városi dimenziókról.

 

KÍSÉRŐPROGRAMOK

BINÁLÉ werkfilm >> Tóth Fruzsina, Bánszegi Rebeka

Hackathon/Open call >> Kié a város?

További információk a kísérőprogramokról a program facebook oldalán!

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Nyitva tartás:

Hétfő-péntek: 14:00-20:00
Szombat-vasárnap: 10:00-20:00

A Budapesti Tavaszi Fesztivál két kiállítása, a Budapest Makett és a Binálé egy jegy megváltásával látogatható!

A kiállításokat diákigazolvánnyal rendelkezők kedvezményes diákjeggyel látogathatják. Kérjük, hogy a jogosultság igazolásához a diákigazolványt mindenképpen hozzák magukkal.

Nagyobb diákcsoportok részére külön kedvezményes jegy áll rendelkezésre: minimum 20 fő esetén lehet igénybe venni a csoportos diákjegyet. A diákcsoportok esetében 10 főnként 1 kísérő felnőtt jogosult a csökkentett árú jeggyel való belépésre. Kérjük, ebben az esetben is minden diák hozza magával diákigazolványát!

A kiállítást annak élvezhetősége és biztonsági szempontok alapján korlátozott létszámú nézőközönség látogathatja egyszerre. A jegyek a vásárláskor kiválasztott időponttól 2 órán át érvényesek, ill. jogosítanak a belépésre, ezért kérjük, figyeljenek a látogatás megtervezésekor erre! Az így esetleg érvénytelenné vált jegyek visszaváltására, átfoglalására nincs lehetőség!

A megváltott jegy egyszeri belépésre jogosít. Felhívjuk a figyelmet, hogy jegyeket kizárólag online tudnak vásárolni, a helyszínen nincs jegyértékesítés!

A margitszigeti Kristály Színtér a Hajós Alfréd uszoda mellett található, 10 perc sétára a Margit-hídtól. A helyszín tömegközlekedéssel, biciklivel és gyalog közelíthető meg, amennyiben autóval érkezne valaki, az Árpád-hídnál található parkoló, innen 26-os busszal, gyalog vagy MOL bubival, bringó-hintóval juthatnak el a sziget másik végébe.

A kiállításokkal párhuzamosan, a Kristály Színtér Akvárium termében a Budapesti Tavaszi Fesztivál bemutatja a Flying Data – Utopia részvételi színházi előadást, mely külön, előre váltott jeggyel látogatható! További információ a program aloldalán olvasható.

Közreműködők

A BINÁLÉ MŰVÉSZEI

Aggott-Hönsch Daïm, BarabasiLab, Birkás Mona, Brückner János, Claudia Hart, Dajana Krüger, Dr.Banner, Eged Enikő Katalin, Enver Hadzijaj & Harm van den Dorpe, Eric Leiser, Grayson Earle, Gyenes Zsolt, Irina Angles,  Kalen Iwamoto & Julien Silvano, Katona Kati, Kis Judit, Kitzinger Gábor, Komoróczky Tamás, Konorot Ádám, Kovács Ivó, Kuchta Klára, Kucsora Márta, Mamadou Sow, Marton Gabor, Nagy András László, Nicholas Galanin, Nikita FREEBOID, Om Bori, Palotai Gábor, Raphaëlle Mueller & Nagi Gianni, Reigl Judit, Ross Godwin, Sós Gergő, Stark Attila, Susan Kosti, Szabó Eszter, Szauder Dávid, Tommy Martinez, Weiler Péter

 

A BINÁLÉ KURÁTORAI

Lukács Viola, Weiler Péter

Ez is tetszeni fog

KiállításSzínház és irodalom BP Együtt
Flying Data – Utopia

Budapest 2073

2023. április 21. - május 1.

Kristály Színtér

Kiállítás BP 150
Budapest Makett

Összerakjuk Budapestet!

2023. április 21. - május 2.

Kristály Színtér

kártyafotó
Kiállítás Ingyenes BP 150
Hommage à Neumann

Plakátkiállítás a világhírű magyar matematikus tiszteletére

2023. április 25. - május 15.

Városháza Park