Biztos, hogy kiszállsz?

Válogatás az Ostrale Biennálé anyagából

Lokális és regionális, személyes és általános tanmesék hangos vagy csendes konfliktusokról, állatokról és emberekről, hatalomról és értékekről - mindig ironikus tanulságokkal. A kiállításon több olyan alkotót is megismerhetünk, akik először mutatkoznak be műveikkel Magyarországon.

facebook ikon Ingyenes
Ostrale_Fabricius
Fotó:Fotó: Fabricius Anna
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 14-15. 14:00-20:00 

A tavalyi drezdai OSTRALE Biennale O23 kortárs képzőművészeti kiállítás anyagából készült friss válogatás idén tavasszal mutatkozik be az art quarter budapest kiállítótereiben, belakja az aqb egész épületkomplexumát: a nagyobb és a kisebb galériatér (aqb Project Space és aqb AiR Room) mellett vetítések, installációk alkalmi helyszínként a nagyméretű zenei stúdióba is beköltözik, továbbá a kiállítás fontos elemét képezi az a két művész-konténer (Fabricius Anna és a Kolxoz Group művei), amelyek a tavaly nyári drezdai rezidencia-program nyomán nyerték el formájukat.

 

Az aqb kiállítása a „Biztos, hogy kiszállsz?” Are you sure you want to leave? címet viseli, amely a meghatározatlan és talán megválaszolhatatlan döntési szituáció kérdéseként, a bizonytalanság megfogalmazásként vagy, ha tetszik éppen leküzdéseként teremt közös hátteret a műveknek. Utal az elvándorlásra, a szimbolikus kiszállásra. A tárlat jónéhány Magyarországon először bemutatkozó alkotó műveit is felsorakoztatva lokális és regionális, személyes és általános tanmeséket mesél el hangos vagy csendes konfliktusokról, állatokról és emberekről, hatalomról és értékekről – mindig ironikus tanulságokkal. Sokszólamúan és hangsúlyosan mutatja meg a művészi tevékenység poétikusságát és hétköznapiságát, a munka heroizálását, másrészt éppen e heroikusság szatirikus kigúnyolását, legyen az akár a félmúlt, akár a kurrens menedzser-kapitalizmusra jellemzője.

Kurátori tárlatvezetések május 14-én és 15-én 18:00 órától

 

Kiállító művészek: Seçkin AYDIN, Viktor BRIM, János BRÜCKNER, Gaby BURCKHARDT , Daniel BURKHARDT, Nadja BUTTERNDORF, Mauro CUPPONE, Abdoul-Ganiou DERMANI, Tibor DIETERS, Alexei DMITRIEV, Anna FABRICIUS, Zsolt FERENCZY, Michael HEINDL, Yuki JUNGESBLUT, Nikita KADAN, Neža KNEZ, KOLXOZ, Glorija LIZDE, Larion LOZOVOY, Dean MAASSEN, studio ASYNCHROME, Petra MRŠA, Sali MULLER, Csaba NEMES, Andrea PALÁSTI, Predrag PRAVIĆ, Ghenadie POPESCU, Marko RODICS, Farid RASULOV, Sandra ROSENSTIEL, Goran ŠKOFIĆ, Lana STOJIĆEVIĆ, Kamen STOYANOV, Attila SZABÓ, Hajnal SZOLGA, József SZOLNOKI, Stipan TADIĆ, Philipp VALENTA, Arturas VALIAUGA, Vangjush VELLAHU, Xueying WANG, Yinglin ZHOU

 

Kurátor: Kukla Krisztián
Az OSTRALE Biennale O21 kurátori csapata:
Nataša Bodrožić, Ivana Meštrov, Patricija Gilytė, Kukla Krisztián

Hol?

art quarter budapest

1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

art quarter budapest

1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

Ez is tetszeni fog

facebook ikon Ingyenes
#sétálaváros #köztérélmény
Budafok alulnézetben
Barlanglakás Emlékmúzeum
május 7. 14:00 - 19:00
facebook ikon Ingyenes
#alkotaváros #köztérélmény
A magyarok
Városháza Park
április 29. - május 15.
facebook ikon Ingyenes
#alkotaváros #európaihatás
Tape That
art quarter budapest
május 15. 12:00-17:00