Zene BP Együtt

Dés László Free Sound Quartet/Nguyen Le & Gary Husband Duo

JazzFest Budapest

EZ AZ ESEMÉNY SAJNOS MÁR VÉGET ÉRT, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT

A JazzFest Budapest keretében ezen a napon elsőként Dés László, Lukács Miklós, Dés András és Fenyvesi Márton adnak koncertet, az est második részében a két extravagáns, nemzetközileg elismert zenész különleges duóját köszönthetjük a színpadon.

Hol?

Eiffel Műhelyház

Budapest 10. kerület, Kőbányai út 30.

Útvonaltervezés

MIKOR?

2023. április 29. 19:00  Jegyvásárlás

Bővebben

Dés László, Lukács Miklós, Dés András és Fenyvesi Márton nemzedékeken átívelő, szabad zenét játszó zenekara 2019 elején állt fel. Elgondolásuk, hogy az amúgy is nagy zenei szabadságot feltételező jazz műfajának végsőkig tágítsák a kereteit. Csak hangszeres tudásukra, fülükre és érzékenységükre hagyatkozva, minden előzetes próba, egyeztetés nélkül játszanak, a teljes szabadság örömével. Ez nagy külső és belső összpontosítást igényel, hiszen a zenei produktum a játék közben ölt formát. A témák, a szerkezet, forma mind a pillanat szüleménye, és ez óriási élmény mind a muzsikusok, mind pedig a közönség számára, mivel a létrejövő zene soha többé nem reprodukálható abban a formában. Ez a közös élmény olyan, mint egy nagy varázslat, a rögtönzés varázslata. Négy kiváló muzsikus egymásra találása hangszereik közvetítésével, koncertről koncertre.

– – – – –

Nguyên Lê 25 éve értelmezi újra és újra a fúziós zene definícióját az energikus rock, a jazz, a különböző kultúrák és zenék egymással való találkozásán keresztül. A fúziós zene határok nélküli lehetőségeket jelent a zenészek számára, egyszeri és megismételhetetlen zenei élmények létrejöttét eredményezve. Gary Husband zenéjében is pont ez történik.

A két művész duóját hallgatva egyértelmű, hogy bár kettejük egyéniségének találkozása robbanásszerű, a közöttük zajló zenei párbeszéd mégis teljesen természetes, az egymásra való érzékenységből adódó hatás pedig magnetikus. Az újságírók mindkettőjüket külön-külön is a fúziós zene megtestesítőjének tartják.

Közreműködők

Dés László – szaxofon
Lukács Miklós – cimbalom
Dés András – ütőhangszerek
Fenyvesi Márton – gitár

– – – – –

Nguyên Lê – gitár

Gary Husband – ütőhangszerek

Ez is tetszeni fog

Zene BP Együtt
Lizz Wright koncertje

JazzFest Budapest

2023. április 26. 20:00

Eiffel Műhelyház

Zene BP Együtt
Nico Morelli Trio koncertje

JazzFest Budapest

2023. április 28. 20:00

Mixát

Zene BP Együtt
Simon Phillips Protocol V

JazzFest Budapest

2023. május 2. 20:00

Eiffel Műhelyház