Duda Éva Társulat: Golden Section/
I Shall Be Free

Új generációs magyar koreográfusok duplaestje

Csák Beatrix és Rónai Attila olyan fiatal vendégkoreográfusok, akiket a szabadság iránti vágy, a közösség, az összetartás, a személyes ütközőpontok és az egyedi szimbiózisok megnyilvánulásai foglalkoztatnak. Alkotóerejük a tiszta tánc nyelvében rejlik, amely minden sallangtól és drámai hatáskeltéstől mentes. A koreográfia nyersessége és szédítő lendülete elsöprő energiával rabolja el a néző minden figyelmét.

Fotó:Huszár Dávid
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

április 29., 30. 20:00-22:30 

Duda Éva művészeti vezető alkotói munkái mellett számos hazai és nemzetközi koreográfus is dolgozott már a Társulattal az elmúlt években, amely tovább viszi az együttes korai célkitűzéseit. A korábbi projekteket 2022-ben a friss lendületet sugárzó, új generációs magyar alkotókat bemutató DuplaEst követi a sorban.

 

Rónai Attila sok éven át a világhírű Hofesh Shechter Társulatának tagja volt, majd Európa számos városában kérték fel saját koreográfia megalkotására. Csák Beatrix több mint egy évtizede dolgozik együtt a Duda Éva Társulattal koreográfus-asszisztensként, akinek kiváló arányérzéke és próbatermi tapasztalata felkészültté tette őt egy saját mű létrehozására.

 

Az alkotók fókuszában a szabadság iránti vágy, a közösség, és a közösségben rejlő kohézió, a személyes ütközőpontok és az egyedi szimbiózisok megnyilvánulásai, hatásai állnak. Mindketten tisztán a tánc nyelvén alkotnak, kizárva minden sallangot, drámai eszközt, vagy egyéb színházi hatást. Az est zeneszerzője Kunert Péter, aki számos filmzene, színházi előadás és táncos produkció közismert alkotója.

 

 

Koreográfia:
Csák Beatrix – Golden Section
Rónai Attila – I Shall Be Free

 

Táncművészek: Eleonora Accalai, Bacsó Gabriella, Bundschuh Vera, Dévai Lúcia, Dragos Dániel, Füzesi Csongor, Ivanov Gábor, Wéninger Dalma
Zeneszerző: Kunert Péter
Jelmeztervező: Mosolygó Anna
Produkciós asszisztens: Vitárius Orsolya
Produkciós vezető: Huszár Ágnes
Produkciós menedzser: Vodál Anita
Koreográfus asszisztens: Bacsó Gabriella
Koreográfusok: Csák Beatrix, Rónai Attila
Művészeti vezető: Duda Éva

 

Partnerek: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Kulturális Alap, Budapest Tavaszi Fesztivál, Nemzeti Táncszínház, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület, Új Előadóművészeti Alapítvány, Movein Stúdió

 

Hol?

Kristály Színtér

1138 Budapest, Schulek Frigyes sétány

Kristály Színtér

1138 Budapest, Schulek Frigyes sétány

Ez is tetszeni fog

#táncolaváros #alternézet
Mozduljunk együtt!
Kristály Színtér
április 30. 10:00-23:00
#táncolaváros #köztérélmény
Tavaszi TáncTér
Madách tér
április 30. 10:00 - 20:00
#kapcsolaváros #alternézet
Szabad Terek Majális
Kristály Színtér
május 1. 10:00-21:00