ESZME Fesztivál

Kortárs színházi előadások

Kortárs színházi fesztivál kísérletezőknek és határátlépőknek. A szabadúszó művészek és társulatok, köztük számos fiatal, pályája elején álló tehetség olyan próza, báb, zene, képzőművészet és mozgás határterületein létrejövő, innovatív alkotásokkal jelentkeznek, melyekben a sokszínűség és bátorság mutatkozik meg.

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 1-4. 

Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete (ESZME) célja, hogy a szabadúszó művészeket és a társulatokat, kiemelten a fiatal, pályájuk elején álló alkotókat segítsék.
Az alapítók között voltak képzőművészek és bábosok, az összművészeti fókusz és a próza, báb, zene, képzőművészet, mozgás műfaji határterületein létrejövő, innovatív alkotások elősegítése továbbra is megmaradt. Az ESZME Fesztivál előadásaiban ez a sokszínűség és kísérletező kedv mutatkozik meg.
Az ESZME Fesztiválon kiemelt helyen szerepelnek a fiatal közönségnek szánt előadások. A gyerekeket a Sárkányölő Sebestyén (KL Színház) és Az állatok farsangja (Bartha Tóni Bábszínháza) várja, valamint a Tintaló Társulás interaktív családi programja.
Program:

05.01. 11:00 – Sárkányölő Sebestyén

05.01. 16:00 – A kisgömböc

05.02. 14:00 – Jónások (Jegyvásárlás)

05.02. 19:00 – Csend-etűdök (Jegyvásárlás)

05.03. 14:00 – Az állatok farsangja (Jegyvásárlás)

05.03. 19:00 – A Jelentéktelen (Jegyvásárlás)

05.04. 18:00 – MOST 2.0 (Jegyvásárlás)

05.04. 19:00 – Alaine – Ideje a meghalásnak (Jegyvásárlás)

05.04. 20:00 – Orlando (filmvetítés) (Jegyvásárlás)

 

A fesztiválra időzítjük a MOST 2.0 bemutatóját (alkotók: Csató Kata, Romankovics Edit). Terveink szerint látható a fesztiválon A kisgömböc (KL Színház, rendező: Markó Róbert), a MOST Feszten, a Thealteren és a jelentős hazai bábfesztiválokon komoly elismeréseket aratott Alaine – Ideje a meghalásnak (KL Színház, rendező: Ladányi Andrea), valamint a Szentendrei Teátrummal és a Szkénével együttműködésben készült Csend-etűdök (rendező: Szokol Judit) és Babits Mihály: Jónás könyve című elbeszélő költeményéből készült Jónások (rendező: Bereczki Csilla). A NARRATÍVA A Jelentéktelennel (rendező: Pass Andrea) vesz részt, és a tervek szerint levetítjük a Kincsem-palotában bemutatott térspecifikus Orlando (rendező: Fodor Orsolya) filmváltozatát is.
A fesztiválon installációval mutatkoznak be a Visegrádi Alap támogatásával megrendezett Let’s Learn About Scenography! nyári szcenikai workshopunk résztvevői.
Támogatók: EMMI, NKA

Hol?

Kristály Színtér

1138 Budapest, Schulek Frigyes sétány

Kristály Színtér

1138 Budapest, Schulek Frigyes sétány

Ez is tetszeni fog

#játszikaváros #nőihangok
Anyacsak1
Több helyszín
április 29. - május 8.
#játszikaváros #köztérélmény
kirakART
Több helyszín
május 13-15. 17:00-22:00
#játszikaváros #alternézet
Zsinór nélkül
Budapest Bábszínház
május 5 - 9.