Freeszemle

A művészet szabad!

A Freeszfe második alkalommal szervezi meg fesztiválját, ahol a szabadság a főszereplő. Független filmesek alkotásai, a Freeszfe hallgatóinak színházi előadásai, beszélgetések, egyetemi előadások, civil szervezetek találkozói, és aukció is szerepel a hat napos programban.

Fotó:Lázár Todoroff
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 10 - 15. 

A Freeszfe Egyesület második alkalommal szervezi meg fesztiválját, ahol a szabadság a főszereplő. A filmes programban láthatóak lesznek Forgács Péter, Csillag Ádám dokumentumfilmjei, valamint Szimler Bálint, a Buharov testvérek, Hajdu Szabolcs és Pálfi György egy-egy filmje is. A Best of Freeszfe programban tizennégy filmrendező, filmoperatőr és televíziós műsorkészítő vizsgafilmje vesz részt.
A színházi programban a hallgatók rendezéseivel találkozhat a közönség: Sipos László Márk  az “XX84” szatírikus revüvel; Fodor Orsolya Bertold Brecht Kaukázusi krétakörének átdolgozásával mutatkozik be.  A dramaturg hallgatók, mint rendezők debütálnak: Szauer Lilla héber kabbalista játékot; Zrínyifalvi Eszter zenés lázadástörténetet visz színre. Különleges előadásnak ad helyet a Király Gyógyfürdő, ahol a Soharóza Kórus mutatja be Al-Farman Petra előadását; Siflis Anna “Igen, nem!” című előadása egy retrospektív kiállítás a nemiség nehézségeiről.
A napi kerekasztal beszélgetések aktuális témákról szólnak, mint pl.: a szakszervezetek és a polgári engedetlenség, a családon belüli erőszak, az örökbefogadás, vallási- és hitkérdések, kié egy nő méhe, hogyan éli meg a háborút egy átlagember, milyen sztereotípiáktól szenvedünk. A beszélgetésekhez kapcsolódóan egy-egy civil szervezet is bemutatkozik.
A Free Egyetem sorozatban az oktatók tartanak nyílt egyetemi órákat: Gábor György, Majtényi László, Rihay-Kovács Zita, Pál Mónika, Báron György.
Ismét lesz Jótékonysági Aukció, ahol személyesen lehet licitálni olyan tárgyakra, mint a legendás Krétakör társulat hamlet.ws előadásának szövegkönyve, a Magyar Filmszemle albuma vagy emblematikus kellékek a Külön falka című filmből.

Hol?

CEU

1051 Budapest, Nádor u. 15.

Király Gyógyfürdő

1027 Budapest, Fő u. 84.

Marczibányi Téri Művelődési Központ

II. ker. Marczibányi tér 5/a.

CEU

1051 Budapest, Nádor u. 15.

Király Gyógyfürdő

1027 Budapest, Fő u. 84.

Marczibányi Téri Művelődési Központ

II. ker. Marczibányi tér 5/a.

Ez is tetszeni fog

#kapcsolaváros #alternézet
ALT.BP
Több helyszín
április 29 - május 15.
#játszikaváros #nőihangok
Wéber/<br>Mundruczó: Pieces of a Woman
Vígszínház
május 4., 5. 19:00
#játszikaváros #nőihangok
Saját szoba
CEU
május 7., 8.