Menü Bezárás

Fringe idéző

Főműsor

Hoppá!

Fringe idéző

A kétezres évek második felében a világ legjelentősebb fesztiváljainak mintájára a BTF is megrendezte a Fringe-t. Az alternatív és műkedvelő, pályakezdő és örökifjú tehetségek számára kivételes bemutatkozási lehetőséget, a közönség számára rendkívüli intenzitású élményt jelentett ez a néhány nap.  Műsorunkban egykori díjazott művészekkel és díjazó zsűritagokkal idézzük fel a rendezvényt.  

Sajnos ez a műsor már nem elérhető

A műsor 2021. április 17-18 között volt megtekinthető.

A fesztiválon feltűnt, mára befutott előadók műsora

15 évvel ezelőtt, 2006-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál eseményeként rendezték meg először a Budapest Fringe-et, amely öt alkalmat élt. Az Edinburgh-ból „importált” peremfesztiválra jelentkezhetett bárki, aki meg akarta mutatni tudását, tehetségét a népes zsűrinek. 2009 volt az egyetlen alkalom, amikor korábbi évek nyertesei léptek fel, 2010-től pedig más, vidéki városokban is megrendezték.

Az idei online Fringe idézőn olyan előadó-művészeket hallhat a közönség, akik annak idején részt vettek a fesztivál műsorában, mára pedig országosan vagy nemzetközileg is elismertek lettek. Együtt szerepel – az annak idején külön bemutatkozott – dzsessz-énekesnő, Harcsa Veronika és Szabó Réka, a Tünet együttes vezetője. A hang és a mozdulat szerves együttműködésével kísérletező, határokat feszegető kutatásukból adnak ízelítőt.

Fellép a 2005-ben alapított zsidószínház, a Gólem, amely a járvány után nyitja meg új játszóhelyét a belvárosban, valamint a 2006-ban alakult Cimbaliband magyar világzenei zenekar, amely 2013-ban a Petőfi Rádió „év felfedezettje" lett, lemezei több előkelő helyezést értek el a World Music Charts Europe világzenei ranglistán.

Az alkotókkal és az egykori szervezőkkel, néhány zsűritaggal Szemere Katalin újságíró beszélget, aki 2008-ban szintén a Fringe-zsűriben foglalt helyet.

MŰSOR

Cimbali Band

Tradicionális: Oriental Mahala
Hoppádiridá (Zene, szöveg: Unger Balázs)
Pacsirtás (Zene, szöveg: Unger Balázs)
Erre gyere! (Zene, szöveg: Unger Balázs)

Gólem Színház

A trükk

Szabó Réka és Harcsa Veronika

Bárcsak duett

Cimbali Band

Gólem Színház

Szabó Réka és Harcsa Veronika

A BTF saját produkciója.