Goldberger Design District

Pop-Up Negyed

A több mint 200 éves múlttal rendelkező Goldberger gyár épületeiben ma már nem textilgépek zakatolnak, hanem kreatív-kulturális szereplők töltik meg élettel és értékes tartalmakkal a komplexumot.

facebook ikon Ingyenes
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

április 29. - május 1. 

A Goldberger Design District (GDD) egy ‘placemaking’ megközelítéssel életre hívott projekt. Óbuda régi textilgyárát kortárs karakterrel újratöltő eseménysorozat célja a közösségformálás, a helyi kreatív közeg izgalmas bemozdítása, a városrész fejlesztése.

 

BAZAAR

 

A több mint 200 éves Goldberger-épületegyüttes földszintjén eredetileg kékfestő üzem volt, ma viszont az Óbudai Múzeum – Goldberger Textilipari Gyűjtemény izgalmas tárlata őrzi itt a textilipar emlékét és a Goldberger hagyományokat.

A Goldberger BAZAAR névre keresztelt koncepció párhuzamba állítja a hazai textilipar múltját és jelenét, a történeti kiállítást és a kortárs textilt.

Szintetikus-öko, vadiúj-vintage, népi-indusztriális, tér-idő utazós, szín-energikus. A textil mindez lehet egyszerre. Ahogyan a textilek egyre hangsúlyosabb médiummá váltak az elmúlt években, egyre bátrabban használjuk őket önkifejezésre.

Önkifejezésre abban az értelemben, hogy beburkoljuk magunkat és perszonalizáljuk a lakóterünket. Önkifejezésre abban az értelemben is, hogy művészeti alkotást hozzunk létre belőle.

A kiállításon bemutatott munkák mindegyike a klasszikus formatervezés és a képzőművészet fúziója.

 

Textil és Fény installáció

 

Az óbudai gyárkomplexum látványos textil és audiovizuális installációkba “csomagolva” köszönti a Budapesti Tavaszi Fesztivált. A hazai textilgyártás korábbi fellegváraként ismert Goldberger gyár épületei, indusztriális terei friss, kortárs tematikával várják a fesztiválozókat.
A Pop-up negyed programjai  színes, külön-külön is izgalmas műfajokat felvonultató és közösségeket megmozgató kulturális élményeket kínálnak, ami összhatásként egy vibráló, óbudai városnegyed jövőképét mintázza.

 

Textilnyomó workshop

 

Az Empire Merch műhelyében a szitanyomó eljárást ismerhetik meg az ideérkezők. Az interaktív program betekintést enged a szitanyomó műhely életébe, illetve a kísérletezni vágyók vászontáskára szitázhatják rá sajátkezűleg a Goldberger gyár ikonikus víztornyát. A nyomtatáshoz szükséges festéket és a felszerelést a helyszínen biztosítjuk.

 

Hol?

Goldberger Design District

1036 Budapest, Lajos u. 136-138.

Goldberger Design District

1036 Budapest, Lajos u. 136-138.

Ez is tetszeni fog

facebook ikon Ingyenes
#alkotaváros #nőihangok
Testmaszkok
Kiscelli Múzeum
május 2. - június 25.
facebook ikon Ingyenes
#alkotaváros #európaihatás
Tape That
art quarter budapest
május 15. 12:00-17:00
facebook ikon Ingyenes
#alkotaváros #alternézet
Cinema Mystica
Kristály Színtér
május 13 - 15. 12:00-22:00