Hieron – A lét tömege

Martin Henrik kiállítása

Martin Henrik legújabb festménysorozatának inspirációjául két, egymásnak ellentmondó állapot egyidejű érzékelése szolgált. A kétdimenziós képsíkban ábrázolt háromdimenziós test, valamint az ezen belül megjelenő negyedik dimenzió, a mindent magába foglaló tudat szimbóluma.

facebook ikon Ingyenes
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 5. - június 5. 

Martin Henrik 2004-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, mestere: Szabados Árpád volt. 2015-től a Szentendrei Régi Művésztelepen dolgozik.
2017-től a Magyar Szobrásztársaság vezetőségi tagja.
Képzőművészként a térbeliség és a színrelációk kérdéskörei foglalkoztatják. Lényegesnek tartja az időtálló technikák használatát. Fő területei az olajfestészet és a kőszobrászat. Mindenkori legfőbb célja a metafizikai realizáció, ezért létszemléletét a metafizikai tradicionalitás felé fordulva alakítja és művészeti gyakorlatát a tradicionális létszemlélet alapjára helyezi.
A HIERON festményekről
A festmények mértani szerkezete a hyperkuboidból – négydimenziós téglatestből – származik. A négyszögletű tér a mindent magában foglaló természetű Tudat szimbóluma. Amiképpen a hieron – a görög templomnak a négyszöghasáb tömegű belső tere – befogadja az istenszobrot.

Megtekinthető június 15-ig.

 

nyitva tartás:

szerda 14:00–18:00
csütörtök 14:00–18:00
péntek 14:00–18:00
szombat 10:00–18:00

Hol?

Virág Benedek Ház

1013 Budapest, Döbrentei utca 9.

Virág Benedek Ház

1013 Budapest, Döbrentei utca 9.