Így működünk mi

Nyílt nap a Budapesti Közműveknél

Hogy tiszták az utcáink, virágosak a tereink, melegek a szobáink és a kémény is jól szelel, azt mind a BKM Budapesti Közműveknek köszönhetjük. Most alkalmunk nyílik, hogy bejárjuk az erőművet, megismerjük, hogyan hasznosul a hulladék és milyenek a jövő fenntartható parkjai Budapesten.

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 7. 9:00-10:45  Betelt!
május 7. 10:00-11:45  Betelt!
május 7. 11:00-12:45  Betelt!
május 7. 12:00-13:45  Betelt!
május 7. 13:00-14:45  Betelt!
május 7. 14:00-15:45  Betelt!
május 7. 15:00-16:45  Betelt!

A nyílt nap keretében mintegy 2 órás programmal várjuk a csoportokat. A XV. kerületben található 3 létesítményünkbe nyújtunk bepillantást, és ismertetjük meg a jelenlevőkkel a BKM keretében végzett sokrétű tevékenységet. Egy idővonal mentén bemutatjuk a múltat, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. jogelőd társaságainak történetét. A Köztisztasági Divízió és a Hulladékgazdálkodási Divízió tevékenységi köreinek bemutatását is a Köztisztasági Múzeumban tartjuk. A jelen állomása a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű, ahol egy rövid körbevezetés során mutatják meg szakembereink az erőmű működését, valamint a budapesti hulladékgazdálkodásban és távhőszolgáltatásban betöltött szerepét. A harmadik helyszínen a Szemléletformáló és Újrahasználati Központban a létesítmény bemutatásán keresztül megismertetjük a fenntartható jövő szempontjából fontos újrahasználatot, a hulladék-megelőzést, valamint a Fővárosi Kertészet és parkfenntartás jövőbe mutató trendjeit (pl. komposztálás), illetve interaktív feladatokon keresztül tesszük hangsúlyossá a szemléletváltás, szemléletformálás fontosságát.
Mindhárom helyszínen az ismertető előadások, szakmai körbevezetések mellett interaktív feladatokat oldhatnak meg a résztvevők, amelyekért menetlevélbe gyűjthető pecsétet kapnak.

Hol?

Köztisztasági Múzeum (Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén)

1151 Budapest, Mélyfúró utca 10-12.

Köztisztasági Múzeum (Fővárosi Hulladékhasznosító Mű területén)

1151 Budapest, Mélyfúró utca 10-12.

Ez is tetszeni fog

#alkotaváros #zöldeszmék
Plasztik körforgás
Allee bevásárlóközpont
április 29. - május 15.
#kapcsolaváros #zöldeszmék
Arbor Feszt
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Arborétum
május 14. 16:00