Színház és irodalom BP Együtt

Körbejárás

20/23 Öt epizódból álló rendhagyó előadó-művészeti élmény a Jurányi Ház alkotóitól

EZ AZ ESEMÉNY SAJNOS MÁR VÉGET ÉRT, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT
Körbejárás

Műfajok és terek találkozása. A Mastercard 20/20 és 20/21 programban résztvevő neves költők, írók és fotósok mélyszegénységről, fenntarthatóságról, digitalizációról készült alkotásai ihlették a nem mindennapi, határfeszegető epizódokat.

Hol?

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

Budapest 2. kerület, Jurányi utca 1.

Útvonaltervezés

MIKOR?

2023. április 24. 19:00   Jegyvásárlás

Bővebben

A Jurányi Ház a műfajok és terek rendhagyó találkozásának ad otthont, hogy elszakadva a hagyományos teátrumi formáktól, ötször 20 percben, 23 független alkotó gondolatai és érzései elevenedjenek meg prózában, a média design, a kabaré, a látványszínház, az újcirkusz és a kortárs tánc médiumán keresztül.

– Izsó Zita Repülőszőnyeg című novellája alapján végkiárusítás egy részben Bányai Kelemen Barna közreműködésével Scherer Péter rendezésében. (Nézőművészeti Kft.)

– Hamarits Zsolt Univerzum, 2017 című fotója alapján Hód Adrienn koreografálta Molnár Csabát a Menthol című kortárs táncelőadásban, énekel: Mizsei Zoltán. (HODWORKS)

– Vajna Ádám: Egy nyári élményem című verse alapján Szenteczki Zita rendezte Fatális állapotok címen egy etimológiai kabaré, avagy azt csinálod, amit mondunk! Közreműködik: Szemes Botond, Juhász Nóra, Kelemen Patrik, Szenteczki Zita.

– Fehér Renátó Az elnémultak verse alapján, abból inspirálódva, azonos címmel készült a Grotesque Gymnastics lengőrúdon előadott újcirkuszi produkciója Téri Gáspár, Bardóczy Ilka, Kudlák Eszter, Takács Lacek és Fehér Ádám közreműködésével.

– Halász Rita Poloskakeringő című novellája alapján készült performance-ot Szabó Vera adja elő Vajdai Vilmos rendezésében. A média designért Nagy Réka, a látványért Hajdu Levente felel. (TÁP Színház)

Közreműködők

Nézőművészeti Kft.
Táp Színház
HODWORKS – Off Alapítvány
Műhely Alapítvány
Grotesque Gymnastics
Könyves Magazin
Mastercard

Ez is tetszeni fog