Meetlab x Szabó Bálint: Azimut

A PLACCC Fesztivál programja

Ebben a virtuális világban fiktív csillagképekhez tartozó mitikus elemek kelnek életre. Szavak helyett egy párhuzamos zenei univerzum motívumai bukkannak fel és vezetnek különböző virtuális tereken át, rituális utazásra invitálva a nézőket.

Meetlab x Szabó Bálint: Azimut
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 10-15. Regisztrációlink

A Meetlab társulat évek óta konzekvensen kutatja a művészet és technológia találkozásából születő alkotás lehetőségét, illetve azon belül a narráció szerepét. Projektjeikben a fikció és tudományosan igazolható tények kibogozhatatlanul összegabalyodnak, a nézők pedig minden esetben városi környezetben, a köztéren sétálva tapasztalhatják meg e hibrid megközelítésből születő produkciókat.

Ha egy új bolygón találjuk magunkat, az első dolgunk talán az, hogy meghatározzuk, milyen hosszú ott egy nap, milyen hosszú egy év, és vannak-e évszakok. De vajon mi alapján döntjük el, hány napból áll egy hét és milyen hosszúak a hónapok?

A válasz a bolygó mozgásában és elhelyezkedésében rejlik: a forgásában, a keringésében, a dőlésszögében – vagyis az égi mechanikában és geometriában. Ahogy a több ezer évvel ezelőtt élt emberek, talán mi magunk sem rendelkezünk olyan fejlett technológiával, ami komplex tudományos megfigyelésekhez szükséges, így nem marad más, csak a két szemünk.

A projekt a Meetlab új technológiákkal foglalkozó alkotópárosa, Ivanyos Ambrus és Tóth Bálint, valamint az egyedi hangolásokról ismert zenész Szabó Bálint (Gosheven, Decolonize Your Mind Society) együttműködésével jön létre.

Az alkotók a virtuális teret egy game engine segítségével hozzák létre, amiben algoritmusok által generált geológiai folyamatok és szimulált légköri  jelenségek formálják a nézők szeme előtt a fikciós világot.

A program résztvevői egy természeti környezetben elhelyezett hajókonténer belső terében tapasztalhatják meg az audió-vizuális installációt. Egy idegen, képzeletbeli planéta atmoszférája jelenik meg monitorokon a tér különböző irányaiban, ahol a földi, légköri jelenségek, és az égi mozgások ciklikus ritmusa figyelhető meg.

Zene: Szabó Bálint

VR: Ivanyos Ambrus

Koncepció: Ivanyos Ambrus, Szabó Bálint, Tóth Bálint

 

Támogatók: EMMI, NKA, Elven Blokk

Külön köszönet: Valyo

Hol?

Árasztó-part

1116 Budapest, Hunyadi János út.

Árasztó-part

1116 Budapest, Hunyadi János út.

Ez is tetszeni fog

#alkotaváros #európaihatás
Tape That
art quarter budapest
május 15. 12:00-17:00
#játszikaváros #európaihatás
Alexander Vantournhout/not standing (BE): Screws
Kristály Színtér
május 6 - 8. 17:00/19:00
#játszikaváros #köztérélmény
Johannes Bellinkx (NL-BE): Reverse
Saru utcai parkoló
május 13-15.