Mik vogymuk?

Fonó és batyus workshop

Mikor és mitől vagyok magyar? Lényeges pontja ez egyáltalán az identitásomnak? Ha mi nem gondolkodunk el róla, akkor más fog. Ezért a különböző művészeti ágból érkező alkotók workshopján megidézünk egy fonót: közös asztalhoz ülünk, beszélgetünk, csigatésztát sodrunk, és megeszünk pár fantaszeletet.

facebook ikon Ingyenes
Fotó:Szabó R. János
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

április 30. 13:00-16:30 

Magyarság. Hatalmas bugyor, amiben végtelen gondolat, történelmi pillanat, öröm-fájdalom, ellentét, fű, fa, folyó, családi történet fér meg egymás mellett. Hol negatív, hol pozitív felhanggal. Kényes téma amire leggyakrabban a politikai felől nézünk. Mi lenne, ha a figyelmünket most magunkra és a saját kikerülhetetlen magyarságunkra irányítanánk? Mikor és mitől érzem azt hogy magyar vagyok? Lényeges pontja ez egyáltalán az identitásomnak?

Ezeket a kérdéseket szeretnénk feltenni magunknak és nektek, mert ha mi nem gondolkodunk róla, akkor más fog. Mindezt úgy, hogy megidézünk egy fonót. Közös térben közös munka. A workshop batyus, ami annyit tesz hogy mindenki hozhat sós, édes sütit, de mi is készülünk.

A “Mik vogymuk?” workshop része egy több fázisból álló folyamatnak, ami a személyes magyar identitásról gondolkozik.

Kik vagyunk?
A Dioráma csoport különböző művészeti diszciplínából érkező alkotók együttműködése.

A program időtartama: 200 perc

Mákó Rozi, Raubinek Lili, Szabó R. János

Hol?

Virág Benedek Ház

1013 Budapest, Döbrentei utca 9.

Virág Benedek Ház

1013 Budapest, Döbrentei utca 9.