Ökofeminista Fesztivál

Nemek és növények a Szeszgyár kertben

Vissza a természetbe és egymáshoz: közös vegán bográcsozást, gyomtúrázást, telekszafarit, gazsimogatást és a társadalmi nemek körüli előadásokat, beszélgetéseket ígér a háromnapos fesztivál a VIII. kerületi Szeszgyár kertben.

facebook ikon Ingyenes
Fotó:Bulecza Noémi
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

május 13. 14:00-22:00, május 14. 11.00-22.00, május 15. 11:00-22:00 

Idén harmadik alkalommal, három napon keresztül invitálunk titeket a Szeszgyárba kalandozni, táborozni, ismerkedni.

 

Az ökofeminista fesztivál célja a közös gondolkozás arról, hogyan tudunk egymással és a természet többi részével kapcsolódni, ökoszisztémát létrehozni. Válaszul a klímakatasztrófára, a nők rendszer szintű elnyomására, és a kisebbségeket érő diszkriminációra, közös együttlétre, gondolkozásra, alkotásra invitáljuk a résztvevőket.  Teoretikus előadások helyett a hangsúly az egymással és a Szeszgyár kert élőlényeivel való ismerkedésen és közösen alkotáson lesz.  Mit jelenthet a kapitalista, heteronormatív, patriarchális elutasítása, és hogy tudunk aktív résztvevői, segítői és nem felhasználói lenni a természetnek, mit jelent ha újra a természet részeként tekintünk magunkra? Fontosnak tartjuk, hogy teret tudjunk adni a közös alkotásnak és gondolkozásnak kész válaszok és megoldások helyett.

 

Bár a fesztivál nevében és motivációjában erősen rendszerkritikus üzenettel bír, a programokon a hangsúly elsősorban a praktikus cselekvésen van. A közös kertészkedés, főzés, mozgás, beszélgetőkörök és építkezések alatt egymással ismerkedünk, vitázunk. Gyomtúrák, telekszafarik, gombaspóra-, komposzt- és gazsimogató, ruhajavító és egyéb kézműves workshopok segítségével a környezet és az ember kölcsönös egymásra utaltságát járjuk körbe, megannyi egyéb kapcsolattal egyetemben.

 

Előadások és beszélgetések formájában idén nagyobb hangsúlyt kapnak a társadalmi gender, a queer ecology és az interszekcionális feminizmus fogalom körei.

 

Koncertek, filmvetítések, gyerekprogramok és közös főzések gondoskodnak róla, hogy mindenki találjon magának szimpatikus programot.

A program a Budapest Tavaszi Fesztivál keretében, Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság közreműködésével valósul meg.

Hol?

Szeszgyár kert

1086 Budapest, Szeszgyár u. 13.

Szeszgyár kert

1086 Budapest, Szeszgyár u. 13.

Ez is tetszeni fog

facebook ikon Ingyenes
#alkotaváros #zöldeszmék
Plasztik körforgás
Allee bevásárlóközpont
április 29. - május 15.