Menü Bezárás

Pilinszky és én

Főműsor

Hoppá!

Pilinszky és én

Pilinszky János születésének 100. évfordulójára Törőcsik Franciska színésznő és Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere állított össze különleges megemlékezést a költő műveiből. A Kiscelli Múzeum templomterében élőben felvett előadáson vizuálok és elektronika garantálják a Budapesti Tavaszi Fesztiválra hagyományosan jellemző műfaji sokszínűséget.

Sajnos ez a műsor már nem elérhető

A műsor 2021. április 11-13 között volt megtekinthető.

Idén ünnepeljük Pilinszky János születésének 100. évfordulóját, amelyhez méltó megemlékezésként Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska állított össze művészeti ágakat összefonó műsort. A huszadik század egyik legnagyobb hatású magyar költőjének verseiből így különleges környezetben és szokatlan műfaji keresztezések mentén élvezhetünk körültekintő válogatást. 

Az előadás felvétele élőben készült a Kiscelli Múzeumban április 8-án, ahol az ódon templomtér és a programhoz használt vizuálok és vetítések szokatlan, izgalmas kontrasztban állnak egymással. Hangzásban mégis szervesen kapcsolódik a tekintélyt parancsoló akusztikus tér az eszköztárban főszerepet játszó elektronikához és a könnyűzenei futamokhoz. A modern eszközökkel az alkotók a magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közelebb az emberekhez.

Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.” – Prieger Zsolt

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska

Az előadást élőben rögzítették április 8-án a Kiscelli Múzeumban.