Menü Bezárás

Pilinszky és én

Főműsor

Nézd
meg
most!

Pilinszky és én

Pilinszky János születésének 100. évfordulójára Törőcsik Franciska színésznő és Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere állított össze különleges megemlékezést a költő műveiből. A Kiscelli Múzeum templomterében élőben felvett előadáson vizuálok és elektronika garantálják a Budapesti Tavaszi Fesztiválra hagyományosan jellemző műfaji sokszínűséget.

Fesztivál premier:

2021. április 11. (vasárnap) 20:00

Jegyár:

Ingyenes
A műsor 2021. április 11. naptól megtekinthető.

Idén ünnepeljük Pilinszky János születésének 100. évfordulóját, amelyhez méltó megemlékezésként Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska állított össze művészeti ágakat összefonó műsort. A huszadik század egyik legnagyobb hatású magyar költőjének verseiből így különleges környezetben és szokatlan műfaji keresztezések mentén élvezhetünk körültekintő válogatást. 

Az előadás felvétele élőben készült a Kiscelli Múzeumban április 8-án, ahol az ódon templomtér és a programhoz használt vizuálok és vetítések szokatlan, izgalmas kontrasztban állnak egymással. Hangzásban mégis szervesen kapcsolódik a tekintélyt parancsoló akusztikus tér az eszköztárban főszerepet játszó elektronikához és a könnyűzenei futamokhoz. A modern eszközökkel az alkotók a magyar kortárs irodalmi tradíció egyik alapkövét, illetve az életművel szorosan összekapcsolódó hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közelebb az emberekhez.

Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.” – Prieger Zsolt

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska

Az előadást élőben rögzítették április 8-án a Kiscelli Múzeumban.