Nők a művészetben – nők a Margit-negyedben

Művészeti séta gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak

Girl power a Margit-negyedben: olyan közösségi tér, galéria, kávézó, cukrászda, virág-, design-, könyvesbolt és étterem szerepel a séta útvonalán, ahol a vezető vagy a tulaj történetesen nő, sőt, minden „állomáson” egy női művész kerül előtérbe, akinek valamilyen kötődése van az adott helyszínhez.

Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

április 30. 10:00-18:00 

A városi séta során a résztvevők egy térkép segítségével önállóan fedezhetik fel a Margit-negyed művészeti és gasztronómiai szereplőit (közösségi teret, galériát, kávézót, cukrászdát, virágboltot, designboltot, könyvesboltot, éttermet stb.), valamint izgalmas kvízjátékban vehetnek részt, melynek tematikája a NŐ. Nemcsak azért, mert az egyes helyszínek vezetői, tulajdonosai nők, hanem azért is, mert a séta során nőművészekkel ismerkedhetnek meg a résztvevők.
Minden „állomásnál” egy női képzőművész kerül előtérbe, akik egyrészt valamilyen módon (művész munkássága, személyisége miatt) kapcsolódnak az egyes helyszínekhez, másrészt a helyszínen kaphatnak választ a különböző nőművésszel kapcsolatos kvíz kérdésekre.

A séta a Képező Galériától indul.

Stégmár Lolita

Hol?

Képező Galéria

1024 Budapest, Keleti Károly utca 13/A

Képező Galéria

1024 Budapest, Keleti Károly utca 13/A

Ez is tetszeni fog

#alkotaváros #nőihangok
Női művészek vagy nőművészek?
Képező Galéria
április 30. 19:00-21:00
#zenélaváros #nőihangok
Női dalok
CEU
május 8. 19:00
#játszikaváros #nőihangok
Wéber/<br>Mundruczó: Pieces of a Woman
Vígszínház
május 4., 5. 19:00