Menü Bezárás

Shakespeare/37

Főműsor

Hoppá!

Shakespeare/37

Rómeó és Júlia, Szeget szeggel és Lear király, kortárs átiratban, sztárszínészekkel, Dogma-látásmódban rögzítve. Ezt kínálja a TRIP Webszínházának áprilisban, a Budapesti Tavaszi Fesztiválon debütáló online sorozata. Morális dilemmák és Budapest rejtett helyszínei tárulnak fel a három epizódban, amelyet szerdánként egészít ki egy újabb rész. 

Sajnos ez a műsor már nem elérhető

A műsor 2021. április 14-15 között volt megtekinthető.

Shakespeare összes drámáját feldolgozó websorozatot indít a TRIP Webszínháza. A Shakespeare/37 szériában 37 kortárs magyar író értelmezi újra a drámaíró 37 színművét egy-egy jelenetben, olyan jellemző morális dilemmákat helyezve a középpontba, amelyek a mindannyiunk számára ismerős emberi történetek lélekállapot-változásait, a szereplők tetteit és azok hatásait vizsgálják. Mindezt különleges cinematográfiai megoldásokon keresztül tálalják, közös platformon egyesítve a film és színház jellegzetességeit. Az epizódokat Budapest rejtett, egyedi, alig ismert helyszínein forgatják, így ipari épületek, víztározók, a nyilvánosság elől elzárt házak jelennek meg díszletként.

Rómeó és Júlia - Erdős Virág átiratában

Szereplők
Tóth Ildikó
Györgyi Anna
László Zsolt
Szikszai Rémusz
Murányi Anna
Bolla Gábor

Szeget szeggel - Tasnádi István újraértelmezésében

Szereplők
Hartai Petra
Szőke Abigél
Ódor Kristóf
Kovács Máté

Lear király - Kovács Viktor és Kovács Dominik tolmácsolásában

Szereplők
Láng Annamária
Mészáros Béla

Jelmeztervező: Bartos Letícia
Hangmérnök: Mészáros Gábor, Necz Balázs
Operatőr: Meister Natália Nóra
Animáció: Buda Flóra Anna 
Producerek: Csutak Tamás, Herner Dániel, Magács László
Rendező: Magács László

Az április 14-i premier során három rész debütál a sorozatból. A Rómeó és Júlia Erdős Virág átiratában jelenik meg, Tóth Ildikó, Györgyi Anna, László Zsolt, Szikszai Rémusz, Murányi Anna és Bolla Gábor szereplésével. A Szeget szeggel c. drámát Tasnádi István dolgozta át, a szereplők között pedig Hartai Petrát, Szőke Abigélt, Ódor Kristófot és Kovács Mátét láthatjuk. A sort a Lear király zárja Kovács Viktor és Kovács Dominik tolmácsolásában, Láng Annamáriával és Mészáros Bélával a főszerepben. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartott vetítést  követően a www.webszinhaz.com oldalán lehet majd megtalálni az epizódokat, szerdánként mindig újabb résszel kiegészülve.