Zene BP Együtt

Simon Phillips Protocol V

JazzFest Budapest

EZ AZ ESEMÉNY SAJNOS MÁR VÉGET ÉRT, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT

Jazz. Rock. Jazz-rock. A legendás dobos, Simon Phillips több mint négy évtizeden át megmutatta, hogy a legtöbb zenei környezetben képes kiválóan helytállni.

Hol?

Eiffel Műhelyház

Budapest 10. kerület, Kőbányai út 30.

Útvonaltervezés

MIKOR?

2023. május 2. 20:00  Jegyvásárlás

Bővebben

A precizitás, az intenzitás és az érzelmek jellemzik Simon hangzását. Fiatal korától kezdve a világ számos kiemelkedő zenészével dolgozott együtt, többször is letette névjegyét történelmi felvételek és turnék sokaságával szerte a világon.

Simon Phillips olyan ikonikus személyiségekkel dolgozott együtt, mint Jeff Beck, Jack Bruce, Pete Townshend, Al Di Meola, Jon Anderson, Jan Hammer, Stanley Clarke, Jon Lord, Mike Oldfield, Brian Eno. Hamarosan olyan neves lemezfelvételek és  turnék következtek, mint Mick Jagger, Asia, The Who, Gary Moore, Joe Satriani.

Az első Protocol kiadvány 1989-ben jelent meg, de Simon kompozíciói a 2013-as Protocol II albummal kezdtek igazán kiteljesedni. A Protocol II szilárdan megalapozta Simon új felállását, mint a jazz-rock történetének egyik igazán nagy zenekarát. 2022-ben jelent meg a Protocol V. Ez egy nagy energiájú dallamokkal teli gyűjtemény, melyben megtalálható az a Simon Phillips kézjegy, amit a Protocol örökségtől már megszokhattunk!

Közreműködők

Simon Phillips – ütőhangszerek

Ernest Tibbs – basszusgitár

Otmaro Ruiz – billentyűk

Jacob Scesney – kürtök

Alex Sill – gitár

Ez is tetszeni fog

Zene BP Együtt
Lizz Wright koncertje

JazzFest Budapest

2023. április 26. 20:00

Eiffel Műhelyház

Zene BP Együtt
Nico Morelli Trio koncertje

JazzFest Budapest

2023. április 28. 20:00

Mixát

Zene BP Együtt
Dés László Free Sound Quartet/Nguyen Le & Gary Husband Duo

JazzFest Budapest

2023. április 29. 19:00

Eiffel Műhelyház