Variációk emlékműre 1.

Gryllus Ábris - Somló Dávid: Minden Nap

A Covid-járvány áldozatok emlékét Gryllus Ábris és Somló Dávid egy húsz, a magyarországi megyéket jelzõ, oszlopokon elhelyezett hangszóróra írt zenedarabbal tartja elevenen. A járvány tragikus hazai napi adatait zenére átfordítva teremtenek mindannyiunkat körbeölelő zenei és közösségi élményt.

Ingyenes
Ez az esemény sajnos már véget ért, köszönjük a részvételt

Mikor?

április 29. - május 1. 

A Covid-19 járvány áldozatairól való megemlékezésként és a járvánnyal kapcsolatos társadalmi szolidaritást erősítendő Budapest Főváros Önkormányzata egy, a kortárs művészet eszközeivel létrehozott ideiglenes emlékmű állítását tűzte ki céljául.
A tavasszal három napon át látható emlékmű igazából egy eseménysorozat: anyagát mozdulatok és hangok alkotják, emlékművé pedig az emlékezők által válik.

 

Gryllus Ábris és Somló Dávid tervezett munkája egy húsz, a magyarországi megyéket jelző, oszlopokon elhelyezett hangszóróra írt zenedarab, amely a koronavírus járvány magyarországi napi adatait zenei paraméterekre átfogalmazva teremt a befogadót körbeölelő zenei és közösségi élményt. A Minden Nap Gryllus Ábris és Somló Dávid első közös munkája, amely a koronavírus járvány magyarországi napi adatait zenei paraméterekre átfogalmazva teremt a befogadót körbeölelő zenei és közösségi élményt. A három méter magas oszlopokról megszólaló hanginstalláció/performansz, két év – 2020. március 4. – 2022. március 4. – megyénkénti járványügyi adatait dolgozza át háromnegyed órás elektronikus zenei kompozícióvá, a száraz napi statisztikai adatokat testileg és érzelmileg is átélhetővé téve.

A hanganyag – a 19 megyét és Budapestet reprezentálva – 20 oszlopon elhelyezkedő 20 hangszóróból szólal meg, egy bejárható hangzó teret képezve. A darab zenei szövetének sűrűsége és intenzitása analóg módon, zenei tételeket alkotva követi a járványhullámok erősödését, melynek időbeli változásai referenciapontok a személyes és a közös emlékezetben is. Így a darab hallgatása lehetőséget kínál mind az egyéni, mind a közösségi emlékezés élményének átélésére.

 

Napi bontás:

2022.04.29. 17:00 és 18:00 – Szervita tér
2022.04.30. 18:00 és 19:00 – Szentháromság tér
2022.05.01. 17:00 és 18:00 – Szentlélek tér

Gryllus Ábris és Somló Dávid

 

Az esemény Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a Budapest Brand és a BTM – Budapest Galéria együttműködésében valósul meg.

Hol?

Szentháromság tér

1014 Budapest, Szentháromság tér

Szentlélek tér

1033 Budapest, Szentlélek tér

Szervita tér

1052 Budapest, Szervita tér

Szentháromság tér

1014 Budapest, Szentháromság tér

Szentlélek tér

1033 Budapest, Szentlélek tér

Szervita tér

1052 Budapest, Szervita tér

Ez is tetszeni fog

Ingyenes
#táncolaváros #köztérélmény
Variációk emlékműre 2.
Több helyszín
április 29. - május 1.
Ingyenes
#táncolaváros #köztérélmény
Variációk emlékműre 3.
Több helyszín
április 29. - május 1.