Fesztivál

Rólunk

Európa egyik legkomolyabb múltra visszatekintő, összművészeti seregszemléje, a Budapesti Tavaszi Fesztivál 42. kiadása idén megújult arculattal és koncepcióval jelentkezik. A tavalyi online verzió után idén április 29-től végre a személyes találkozás lehetőségét kínálhatjuk 17 napon át, mintegy 100 helyszínen, közel 170 eseményen keresztül. Valódi városi fesztivált készítettünk elő, amelyet egyre bővülő partnerségben immár hét kerülettel közösen valósítunk meg.

Programjaink korunk és környezetünk jelenségeit járják körül művészeti és kulturális eszköztárral, sok közülük lehetőséget nyújt a bekapcsolódásra, a közös tapasztalat megélésére, a formák kialakítására. Ettől lesz reményeink szerint egyedi, izgalmas és kortárs a fesztivál. A nemes hagyományokat tiszteletben tartva, egyúttal bátran megújítva a BTF nemzetközi sztárok és helyi fiatal alkotók számára egyaránt bemutatkozási lehetőséget biztosít, műfajokon átívelően és folyamatosan építkezve, hogy együtt alakítsuk fővárosunk, egy kivételes adottságú európai metropolisz kulturális profilját.

Gáspár Máté, programigazgató

Karácsony Gergely köszöntője

Budapest főpolgármestere

Tovább

Faix Csaba köszöntője

A Budapest Brand vezérigazgatója

Tovább

Hírek

fotó

Minden másként

Szeretünk beszélni, kérdezni és informálódni. A fesztivál most lehetőséget ad, hogy elmondhassuk véleményünket és meghallgassuk másokét, például a munkáról, magyarságtudatról, ökológiáról és feminizmusról. Hallasd a hangod, mondd el a te történeted!

Elolvasom
fotó

Papa, Mama, gyerekek – gyertek!

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon minden generáció együtt ünnepelhet! Íme néhány program, ahol az egész család talál magának elfoglaltságot: várjuk a gyerekeket, unokákat, szülőket és nagyszülőket, bármilyen összetételben!

Elolvasom
fotó

Go green!

s érdekel, milyen bolygót kaptunk örökül, és mit tehetünk a megóvásáért? Ez talán ma a legfontosabb közös ügyünk, amit éppen ezért a #zöldeszmék élményúton, a legkülönbözőbb műfajokban járunk körül.

Elolvasom
fotó

Tánc, tér, parádé – Vedd birtokba a várost!

Közösségi tereink kreatív felforgatására, művészeti célzatú birtokbavételére, történetének közelebbi megismerésére és az önfeledt együttlétre számtalan alkalmunk nyílik a fesztivál teljes időtartama alatt. A #köztérélményt garantáljuk neked!

Elolvasom
fotó

Európai és nemzetközi élményutak a Tavaszi Fesztiválon

Budapest az európai kulturális vérkeringés része: párbeszédben áll a nemzetközi alkotásokkal és megfogalmazza saját kézzelfogható, időtálló értékajánlatait. A Tavaszi Fesztiválon nemzetközi sztárok és fiatal alkotók közösen alakítják e kivételes adottságú európai metropolisz kulturális profilját.

Elolvasom
fotó

Pieces of a Woman, avagy az ízekre szedett nő

Május 4-én és 5-én a Vígszínház színpadán mutatja be Wéber Kata és Mundruczó Kornél darabját, a Pieces of a Womant a TR Warszava színház.

Elolvasom
fotó

Játsszunk tabuk nélkül!

Szeretünk játszani – közben sírni és nevetni. Szeretjük, ha a színház elgondolkodtat, felkavar, kizökkent, megszólít. Ha bemutatja, lehet másképp élni.

Elolvasom
fotó

Sétálj velünk Pest-Budán!

Egy friss tavaszi séta laza fesztiválozásként? Igen! Idén új műfajokat emeltünk a BTF kínálatába, ilyen a #sétálaváros is, mely Budapest kerületeinek felfedezésére, romantikus andalgásra, nézelődésre és ismeretszerzésre hív. Most Budafok-Tétény, Újpalota és Óbuda kínálatából szemezgetünk.

Elolvasom
fotó

Tánc, tánc, tánc – ünnepeljük együtt a TÁNC világnapját!

A tánc: éltető elem, az élet napos oldala, adrenalinlöket testnek és léleknek. Nézni is imádjuk, de az igazi élmény, amikor önfeledten, átadva magunkat a zene ritmusának, részt is veszünk benne. A Tavaszi Fesztivál minderre bőséges lehetőséget nyújt, tarts velünk ebben!

Elolvasom
fotó

Létezik egy alternatív Budapest is

Városunk rejtett kincsei a szubkulturális körök, titkos erőforrásai az alulról jövő szerveződések, amelyek új megvilágításba helyezik valóságunkat és erősen rákérdeznek jelenségeire. A #alternézet programjai Budapest rejtett világába kalauzolnak el téged is, ha velünk tartasz!

Elolvasom
fotó

Mert együtt sokszínűbbek és erősebbek vagyunk

Miért ragaszkodnánk a szigorú műfaji keretekhez? A fesztivál izgalmas társítások, rejtett hálózatok bemutatásának lehetőségét is nyújtja. Rajtad is múlik, milyen összefüggéseket fedezel fel, hogyan kapcsolódsz életünket meghatározó jelenségekhez és a többi emberhez.

Elolvasom
fotó

Együtt a város – együtt a kerületek

Budapestet 23 kerület fonja egybe, minden városrész egy sajátos és egyedi univerzum, egy mini város, aminek épített öröksége, hagyományai, kulturális élete, alkotócsoportjai egyedi jelleggel bírnak, és hozzájárulnak a város sajátos arculatához. A fesztivál ezek felfedezéséhez nyújt folyamatosan bővülő hozzáférést, az eddigi partnereink, a 1., 2., 8. és 11. mellett idén tavasszal a 3., 15. és 22. kerületet helyezve fókuszba.

Elolvasom
fotó

Kristály Színtér: Új fesztiválhelyszín születik

100 éves Városmajori Szabadtéri Színpad Kristály Színtér néven új, kulturális és közösségi helyet indít a Margitszigeten az egykori, formáiban a Bauhaus stílusa felé kacsintgató ásványvíz-palackozó üzem épületében.

Elolvasom
fotó

Együtt zenél a város: Jammelés és Amerika Budapesten

17 napon át táncol, zenél, játszik és ünnepel a város, és ebbe a színes kavalkádba bárki bekapcsolódhat – hiszen mind kortársak vagyunk. A zenei műfajok izgalmas és sokszínű előadóit hozzuk el nektek az idei fesztiválra, legyen szó bohém jazzről, kísérleti modern vagy épp felfedezésre váró klasszikus zenéről.

Elolvasom