Együtt a város – együtt a kerületek

Budapestet 23 kerület fonja egybe, minden városrész egy sajátos és egyedi univerzum, egy mini város, aminek épített öröksége, hagyományai, kulturális élete, alkotócsoportjai egyedi jelleggel bírnak, és hozzájárulnak a város sajátos arculatához. A fesztivál ezek felfedezéséhez nyújt folyamatosan bővülő hozzáférést, az eddigi partnereink, a 1., 2., 8. és 11. mellett idén tavasszal a 3., 15. és 22. kerületet helyezve fókuszba.

Kimozdulunk a frekventált belvárosból a kevésbé szem előtt lévő városrészek felé, ahol rendkívül izgalmas programok és kezdeményezések várnak. A 15. kerület köztereit és a Budapesti Közművek ottani telephelyét éppúgy felfedezhetjük, mint a Római-part történeteit és az egykori Goldberger gyárat Óbudán, vagy a 22. kerületben található Art Quarter Budapest privát alkotóházat és a budafoki pincéket, udvarokat, rehabilitált Dunapart-szakaszt, amiket talán nem ismernek eléggé, akik nem azon a környéken élnek.

Az ezerarcú Óbudán a macskaköves tereken, békebeli szalonokon, a római és zsidó örökség impozáns helyszínein túl az ipari műemlékeket és a római-parti sétányt is vibráló kulturális élet tölti meg. Az újranyitás jegyében mutatják meg magukat a 15. kerület terei, utcái, parkjai és erdői. Helyi alkotók és országosan ismert művészek egyaránt az újra való nyitottságot, az újrahasznosítást és a közterek újragondolását képviselik az idei fesztiválon. A Csepel-szigettel szemben hosszan elnyúló 22. kerület vadregényes Duna-partjával, a domboldalban kanyargó macskaköves utcáival, az ódon házak alatt megbúvó szövevényes pincerendszerével és a volt sörgyárból a város egyik legizgalmasabb művészeti hubjává lett AQB-val jelenik meg a 42. Budapesti Tavaszi Fesztiválon. 

Kerületi programjaink itt találhatóak.