Európai és nemzetközi élményutak a Tavaszi Fesztiválon

Budapest az európai kulturális vérkeringés része: párbeszédben áll a nemzetközi alkotásokkal és megfogalmazza saját kézzelfogható, időtálló értékajánlatait. A Tavaszi Fesztiválon nemzetközi sztárok és fiatal alkotók közösen alakítják e kivételes adottságú európai metropolisz kulturális profilját.

Szapporotól az Óbudai Társaskörig. Perényi Miklós tehetséges japán tanítványa, Yuya Mizuno hatévesen kezdett zenélni, Szapporotól Budapestig vezető útja során több nemzetközi versenyt is megnyert. Május 2-án Beethoven, Sztravinszkij, Brahms, Ligeti és Otaka műveit hallhatjátok a csellista előadásában. Kaisei Mizuno zongorakoncertjén Beethoven, Muszorgszkij, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán művei mellett a modern japán zeneszerzés kiemelkedő alkotója, Kozaburo Hirai művei is megszólalnak a Zeneakadémia japán hallgatójának előadásában, május 5-én. A fiatal tehetségekkel az Óbudai Társaskörben találkozhattok.

Május 9-én, az Európa-nap alkalmából hallható Dubóczky Gergely és a Budapest Sound Collective Csillagórák című koncertje a Magyar Zene Házában. A fiatal, lendületes formáció három, az európai szellemiséget a legmagasabb szinteken tükröző művet tűz műsorra.

Igazi jazz ünnepre hív mindenkit az Jezzfest Budapest április 27. és május 12. között, melyre az egész világ felfigyelhet és tartósan visszateheti a fővárost a zene világtérképére. Több mint 200 fellépő, diákok és a műfaj neves nagyöregei, különböző generációk és formációk ünneplik a jazzt, klubokban és szabadtéri koncerteken városszerte.

Jezzfest Budapest

A zenei programok mellett a STEREO AKT májusban négy időpontban is színházi sétára hívja a közönséget a Kőbányai úti volt dohánygyár épületébe, ahol a színészekből, énekesekből és érintett civil résztvevőkből álló csapatunkkal közösen fedezhetjük fel a múltat a Kolónia – meneküléstörténetek programon.

Kolónia – meneküléstörténetek

További #európaihatás ihlette programokat egy helyen, a honlap élményút szűrőjében találhattok!