Go green!

Téged is érdekel, milyen bolygót kaptunk örökül, és mit tehetünk a megóvásáért? Ez talán ma a legfontosabb közös ügyünk, amit éppen ezért a #zöldeszmék élményúton, a legkülönbözőbb műfajokban járunk körül.

Gondolkoztál már azon, vajon kinek köszönhetjük, hogy tiszták az utcáink, virágosak a tereink, melegek a szobáink és a kémény is jól szelel? Mindezért a BKM Budapesti Közművek dolgozik nap mint nap. Május 7-én nyílt napot tartanak Így működünk mi címen, ahol bejárhatjuk az erőművet, megismerhetjük, hogyan hasznosul a hulladék és milyenek a jövő fenntartható parkjai Budapesten.

Így működünk mi

Május 13. és 15. között jeligénk: vissza a természetbe és egymáshoz! Az Ökofeminista Fesztivál közös vegán bográcsozást, gyomtúrázást, telekszafarit, gaz-simogatást és a társadalmi nemek körüli előadásokat, beszélgetéseket ígér a VIII. kerületi Szeszgyár kertben.

Ökofeminista Fesztivál

A Tavaszi Fesztivál utolsó előtti napján, május 14-én a fák titkos élete tárul fel a Budai Arborétumban, majd napnyugtakor könnyed koncerttel és filmvetítéssel merülhetünk el az arborétum meghitt hangulatában. Az Arbor Feszt ’22 idén második alkalommal hívja sétára, koncertre, filmnézésre a természet szerelmeseit a fák alatt.

Arbor Feszt

További részleteket egy helyen, a honlap élményút szűrőjében találhattok: #zöldeszmék