Kristály Színtér: Új fesztiválhelyszín születik

Az idén 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpad Kristály Színtér néven új, kulturális és közösségi helyet indít a Margitszigeten az egykori, formáiban a Bauhaus stílusa felé kacsintgató ásványvíz-palackozó üzem épületében.

A szervezők tervei szerint összművészeti kultprodukciók – színház, tánc, koncert, gyerekprogramok – bemutatása mellett a Kristály a sportos és tudatos életmóddal szimpatizáló látogatók, családok, a zöldben pihenni vágyók kedvenc célpontjává szeretne válni; olyan innovatív, laza, informális, közösséget építő helyszínné, mely egyszerre kikapcsol és összekapcsol.

Nagy öröm, hogy a Kristály Színtér megnyitó ünnepségére a Tavaszi Fesztivál keretén belül kerül sor május 1-jén. Ezen a napon egy nem hagyományos ünnep várja a Margitszigetre látogatókat, ez a Szabad Terek Majális. Délután az Üvegvárosban egyedi, festett üvegekből, alakításokkal, igazításokkal, építésekkel és bontásokkal, közösen kelthetjük életre napjaink makett üvegvárosát. De még előtte, április 29-én és 30-án ez az új tér ad otthont a Duda Éva Társulat duplaestjének Golden Section/I Shall Be Free címen. Mozduljunk együtt! A Tánc Világnapja alkalmából április 30-án a mozgás, a közösségi együttlét és a megosztás élményére hívunk. A street, hiphop és kortárstánc színes kavalkádja – gyerekeknek és felnőtteknek szóló ingyenes táncórák, hiphop, parkour és BMX bemutatók és kortárs tánc – ez mind a Duda Éva Társulat minifesztiválja.

Május 1-4. között az ESZME Fesztivál (Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete)érkezik a Kristályba: kortárs színházi fesztivál kísérletezőknek és határátlépőknek. A szabadúszó művészek és társulatok, köztük számos fiatal, pályája elején álló tehetség olyan próza, báb, zene, képzőművészet és mozgás határterületein létrejövő, innovatív alkotásokkal jelentkeznek, melyekben a sokszínűség és a bátorság mutatkozik meg. Május 13-tól látható a Cinema Mystica immerzív digitális művészeti kiállítása, a Trafó újcirkusz produkciója – Alexander Vantournhout/Not Standing (Be): Screws című előadás során 5 előadó és 5 jelenet hív felfedezésre május 6-án, 7-én és 8-án.

Várunk téged is minden szuper programon a Kristályban!

Cím: 1138 Budapest, Margitsziget – Schulek Frigyes sétány