Létezik egy alternatív Budapest is

Városunk rejtett kincsei a szubkulturális körök, titkos erőforrásai az alulról jövő szerveződések, amelyek új megvilágításba helyezik valóságunkat és erősen rákérdeznek jelenségeire. A #alternézet programjai Budapest rejtett világába kalauzolnak el téged is, ha velünk tartasz!

Az art quarter budapest budafoki művészeti központ alkotói május 14-én és 15-én megnyitják műhelyeik kapuit, és műteremlátogatásokkal, képzőművészeti kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal, tánc- és zenei bemutatókkal várnak mindenkit az AQB Open House Fesztiválon.

Fonó és batyus workshop várja az érdeklődőket a Virág Benedek házban április 30-án.  A “Mik vogymuk?” workshop a személyes magyar identitásról gondolkozik, és a különböző művészeti ágból érkező alkotók közös asztalhoz ülve megidéznek egy fonót.

Május 5. és 9. között a báboké lesz a főszerep. A Budapest Bábszínház Zsinór Nélkül fesztiválja ezúttal a bábszínházért rajongó felnőtteké: minden estére jut egy vendégelőadás, beszélgetésekkel és közönségtalálkozóval.

Jártál már immerzív digitális kiállításon? A Cinema Mystica világában elmosódnak a határok a valóság és a vízió között, a néző részesévé válik az alkotásnak. A kiállítás megnyitásán, május 13-15-ig koncertekkel melegítik be a közönséget: elektronikus ambient, techno, audio-vizuális produkciók, VJ showk és világzene vár egy új kulthelyszínen, a margitszigeti Kristály Színtérben.