Mert együtt sokszínűbbek és erősebbek vagyunk

Miért ragaszkodnánk a szigorú műfaji keretekhez? A fesztivál izgalmas társítások, rejtett hálózatok bemutatásának lehetőségét is nyújtja. Rajtad is múlik, milyen összefüggéseket fedezel fel, hogyan kapcsolódsz életünket meghatározó jelenségekhez és a többi emberhez. Íme néhány program, ami segít a szabadon újraértelmezni és átalakítani a kapcsolódásokat.

Május 1. = sörvirsli, újjéaligetben? Mi lenne, ha idén szívesen és örömmel mennél majálisozni? A Margitszigeten, a Szabad Terek Majálisán nem kötelező felvonulás, állami kívánságműsor vagy virslievés lesz a program, hanem az ország legmenőbb független szervezeteinek köszönhetően izgalmas és tartalmas élményekben lehet

részed. Ha neked is egyre nagyobb szükséged van olyan terekre, ahol szabadon felvállalhatod, hogy ki vagy és közben egy közösség részének érezheted magad, itt a helyed a Kristály Színtérben!

Menjünk tovább szabadon: A Freeszfe a Budapesti Őszi Fesztiválon is partnerünk volt, most második alkalommal szervezi meg a Freeszemlét, ahol ismét a szabadság lesz a főszereplő. Független filmesek alkotásai, a Freeszfe hallgatóinak színházi előadásai, beszélgetések, egyetemi előadások, civil szervezetek találkozói és aukció is szerepel a hatnapos programban, ráadásul szuper helyszíneken – CEU, Király fürdő és Marczi – május 10. és 15. között.

Létezik egy alternatív Budapest is, az ALT.BP, amit most újra együtt fedezhetünk fel, a fesztivál teljes ideje alatt, április 29. – május 15. között.

A városi épületek, terek és zugok, az elhagyott raktárak és felújított ipari komplexumok művészettől és kreatív energiáktól pulzáló halmazokat takarnak, és a budapesti underground szcéna lüktető hálóját alkotják. A progresszív alkotók művészeti és kreatív energiáitól pulzáló kulturális csomópontjai most tíz helyszínen kapcsolódnak szubkulturális minifesztivállá. És ez csak pár példa arra, hogyan néz ki, amikor a Budapesti Tavaszi Fesztiválon #kapcsolaváros.