Sétálj velünk Pest-Budán!

Egy friss tavaszi séta laza fesztiválozásként? Igen! Idén új műfajokat emeltünk a BTF kínálatába, ilyen a #sétálaváros is, mely Budapest kerületeinek felfedezésére, romantikus andalgásra, nézelődésre és ismeretszerzésre hív. Most Budafok-Tétény, Újpalota és Óbuda kínálatából szemezgetünk.

Felfedezőútra invitálunk, méghozzá egy nagyon sokszínű kerületbe, a ’huszonkettőbe’. Budafok hangulata egészen elképesztő; leszállunk a villamosról a Városháza téren, és máris magával ragad valami megmagyarázhatatlan, kicsit nosztalgikus, de várakozó érzés. Budafok és Tétény történetének különösen izgalmas fejezetét jelentik az egykori barlang- és pincelakások, melyek május 7-én a

Pincejárat keretében tárulnak fel. Özvegy Tóth Győzőné szobáját és konyháját, illetve az albérlők lakrészét ismerhetjük meg a kiállításon, amihez most kézművesfoglalkozás és koncert is kapcsolódik.

A séta-élmény gyerekekkel is izgalmas lehet, ezért hívunk mesetúrára benneteket másnap délelőtt az újpalotai kiserdőbe. Igazi családi program ez: séta és mese az erdőben, miközben közösen megtisztítjuk az utat, majd az utolsó állomáson a gyerekek a csökönyös kiselefánt történetével is megismerkedhetnek, a Marica Bábszínháza előadásában.

Szerintünk Óbuda megér egy teljes napot, és ha már sétamaraton, indulj el te is! Nyolc izgalmas tematikus út során fedezheted fel a 3. kerület múltját, jelenét és rejtett titkait kastélykertben, gázgyárban, templomokban, kolostorokban

és Szindbád fröccsözéseinek helyszínén, de az óbudai zsidó iparosok életébe is bepillantást nyerhetsz. Ha belekóstolnál ebbe a megunhatatlan kerületbe, tarts velünk, hiszen május 1-jén egész nap együttsétál az Esernyős, és további helyszíneken is #sétálaváros.