Tánc, tánc, tánc – ünnepeljük együtt a TÁNC világnapját!

A tánc: éltető elem, az élet napos oldala, adrenalinlöket testnek és léleknek. Nézni is imádjuk, de az igazi élmény, amikor önfeledten, átadva magunkat a zene ritmusának, részt is veszünk benne. A Tavaszi Fesztivál minderre bőséges lehetőséget nyújt, tarts velünk ebben!

Az idei Tavaszi Fesztivál a Tánc világnapján kezdődik, az egész hétvégét ennek a műfajnak szenteljük. Április 29-én a város számos pontján tűnnek fel flashmob-szerűen táncosok a Kolosy tértől a Teleki térig, a Fény utcai piactól Újpalotáig, este pedig a Duda Éva Társulat Golden Section / I Shall Be Free című dupla bemutatója avatja fel az egykori margitszigeti Ásványvízpalackozóban nyíló Kristály Színteret. A másnap is látható, fiatal koreográfusok által létrehozott előadás előtt Mozduljunk együtt! címmel egésznapos közösségi táncprogrammal készül a társulat, ahol táncórák, workshopok és buli is várja a családokat.

Szintén szombaton, a Madách téren mutatkoznak be a legkülönfélébb műfajokban aktív tánciskolák közösségei. Lesz itt többek között néptánc, tangó, swing és salsa – a Tavaszi TáncTéren bárki beszállhat a közös táncba, amit esti örömzene zár.   

Egészen formabontó kísérletek is színesítik a palettát: április 29-én a Városmajori parkban avatják fel azt a virtuális sétát, amelynek során Az ember tragédiája színeinek szabad asszociációs kortárstánc feldolgozásával ismerkedhetünk meg okostelefonunk segítségével. Álmodjunk Ádámmal, ébredjünk Évával, lássunk Luciferrel! A projekthez készült honlap izgalmas összművészeti beavatási lehetőséget nyújt iskolásoknak, tanároknak és mindenkinek, aki nyitott a régi és új, a megszokott és a szokatlan, a konvencionális és a rendkívüli elemek találkozására. Május 8-án pedig egy kockázatos, szélsőséges, vicces és erőszakos, mélyen emberi, intelligens és bátor, 6 órás táncelőadás érkezik Szlovéniából a MU Színházba. További részletek egy helyen a honlap műfaji szűrőjében található, ahol #táncolaváros.