Tánc, tér, parádé – Vedd birtokba a várost!

Közösségi tereink kreatív felforgatására, művészeti célzatú birtokbavételére, történetének közelebbi megismerésére és az önfeledt együttlétre számtalan alkalmunk nyílik a fesztivál teljes időtartama alatt. A #köztérélményt garantáljuk neked!

Mi mindenre jó egy kirakat?
Visszatükröződő felületének köszönhetően egy lopott pillantással megigazíthatjuk rakoncátlankodó szoknyánkat, félrecsúszott nyakkendőnket. Vagy elmajszolhatjuk előtte a reggelinket, miközben csillogó gyémántokon legeltetjük a szemünket – mint Audrey Hepburn abban az ikonikus filmben (Álom luxuskivitelben).Te ugyanígy kincsekre lelhetsz, ha a tavalyi sikeres kezdeményezés, a kirakART keretében felkeresed valamelyik izgalmas helyszínünket. A május 13-15. között zajló eseménysorozat egyaránt bekebelezi Pestet és Budát; a színházi előadások mellett lesznek kiállítások, installációk, fényár, és még ki tudja, mi vár rád. A TÁP Akciócsoport utcaszínháza például minden előadását az adott helyszínhez igazítja (május 14-én a Gárdonyi téren), így azok egyszeriek és megismételhetetlenek. Keresd az egyedi élményeket az Átriumtól kezdve a Jurányi Házon át a MU és StúdióK Színházig a teljesség igénye nélkül!

Római (parti) vakáció
Ha szeretsz a múltban barangolni, akár térben, akár időben, kedvedre való lesz soron következő ajánlatunk, a Remény Park Bt. A Római-partról legtöbbször az önfeledt szabadidős tevékenységek jutnak eszünkbe. Van azonban egy másik ellentmondásokkal terhelt arca is, amelynek részleteibe aktivisták, szakértők és lokálpatrióták avatnak be bennünket (április 29-én és 30-án).

Step by step
Szintén jó kilépési mód rohanó világunkból, ha szó szerint másként, ezúttal hátrafelé szedjük a lábunkat. Johannes Bellinkx holland-belga művész hozza el nekünk (május 13-15.) ezt a remek perspektíva-váltó programot. A Reverse inspirációja az ázsiai és az afrikai kultúrák időfelfogása, mely nem az általunk jól ismert lineáris vonalon mozog. Ha hátat fordítanunk mindannak, amit eddig evidenciának hittünk, hirtelen kitágul előttünk a tér. A program maximálisan biztonságos, utunk során a város hangjaiból komponált hipnotikus hanginstalláció szolgáltatja majd az álafestő zenét.

Rázzuk együtt szombaton!
… és ha már zenélünk, a Tavaszi TáncTéren akár táncra is perdülhetünk! Egy szép szombati napon kár otthon maradni, gyere ki inkább fesztiválnyitó össznépi táncos mulatságunkra a Madách téren, ahol április 30-án reggeltől estig zeng majd a zene. Néptánccal indítjuk a napot, ebéd előtt kicsit romantikusra vesszük a figurát (felcsendül az argentin tangó), délután pedig többek között az is kiderül, hogy milyen az igazi west coast swing.

További részleteket egy helyen, a honlap élményút szűrőjében találhattok: #köztérélmény