Kerületek

Budapest a 23 kerülete összessége; minden városrész egy sajátos univerzum, aminek épített öröksége, hagyományai, kulturális élete, alkotócsoportjai egyedi jelleggel bírnak, és hozzájárulnak a főváros sajátos arculatához, aktívan alakítják azt. A városi fesztiválok ezek felfedezéséhez nyújtanak folyamatosan bővülő hozzáférést, idén tavasszal a 3., 15. és 22. kerületet helyezve fókuszba.

#1ker

A Budavári Önkormányzat egyedi adottságú kulturális intézményrendszere fesztiválprogramjaival a közösségépítésre, a kerületi lakosok megszólítására törekszik és kiemelten foglalkozik hagyományápoló, ismeretterjesztő, városvédő vagy irodalmi tematikájú találkozók létrehozásával.

#2ker

Kultúránk arra a kölcsönhatásra épül, hogy a művészek formába öntik érzéseiket és gondolataikat, hogy azok a befogadóban tovább éljenek. A művészeti alkotások és produkciók kerületszerte segíthetnek abban, hogy a kultúra a mindennapi élet részévé váljon. Ennek a folyamatnak az építőkövei a II. kerület fesztiválprogramjai.

#3ker

Az ezerarcú Óbudán a macskaköves tereken, békebeli szalonokon, a római és zsidó örökség impozáns helyszínein túl az ipari műemlékeket és a római-parti sétányt is vibráló kulturális élet tölti meg.

#8ker

A VIII. kerületben minden történet, minden dallam, minden íz és szín gazdagabbá tesz minket, legyen az magyar, zsidó, cigány, görög, arab, női vagy férfi - hiszen itt minden hang számít.

#11ker

A Bartók Béla út és környéke ismét egészen különleges felfedezésekre csábít, performanszok, installációk, séták és workshopok kínálnak bekapcsolódási lehetőséget az aktív városlakóknak.

#15ker

Az újranyitás jegyében mutatják meg magukat a kerület terei, utcái, parkjai, erdői. Helyi alkotók és országosan ismert művészek egyaránt az újra való nyitottságot, az újrahasznosítást és a közterek újragondolását képviselik.

#22ker

A Csepel-szigettel szemben hosszan elnyúló kerület vadregényes Duna-partjával, a domboldalban kanyargó macskaköves utcáival, az ódon házak alatt megbúvó szövevényes pincerendszerével és a volt sörgyárból a város egyik legizgalmasabb művészeti hubjává lett AQB-val jelenik meg a Tavaszi Fesztiválon.