Együtt a város – 150 éve

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

Budapest színes és vendégszerető város, ahol szabadságra és otthonra lelnek az alkotók, a művészek, és otthon érezheti magát benne mindenki, aki barátja a kultúrának.

Főpolgármesterként és a város egyik lakójaként is számos okom van büszkének lenni Budapestre, ám a legfontosabbnak mégis azt tartom, hogy itt békében él egymással sokféle ember, és nyitottsággal, kíváncsisággal fordulunk egymás felé. Hiszen a sokszínűség mindannyiunkat gazdagít. Az idei év különleges számunkra, hiszen Budapest megszületésének 150. évfordulóját ünnepeljük. Ezért a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja talán a megszokottnál is erősebben reflektál arra, hogy milyenek vagyunk mi, budapestiek, és miért érezzük városunkról, hogy – legalábbis számunkra – ez a világ közepe.

Az idei Fesztiválon egyszerre építünk a hagyományokra és folytatjuk az újításokat, műfajok pezsgő kavalkádjával, rangos vendégekkel és a legkülönlegesebb hazai művészekkel mutatjuk meg sokszínűségünket.

Sok szeretettel látunk mindenkit a város és az ország határain innenről és túlról a tavasz összművészeti ünnepére az idén 150 éves Budapesten!

Karácsony Gergely
főpolgármester