KoncertSzínház

A béke szigete

Részvételi akció - koncert

EZ AZ ESEMÉNY SAJNOS MÁR VÉGET ÉRT, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT
A béke szigete

A Freeszfe Egyesület különleges projekttel készül a 2024-es Budapesti Tavaszi Fesztiválra: három részből álló eseményt mutatnak be.

Hol?

CEU Central European University

Budapest, Nádor u. 15, 1051

Útvonalterv

MIKOR?

2024. május 12. 16:00  Regisztráció
2024. május 12. 19:00  Regisztráció

Bővebben

A közösségi színházi esemény:
A május 12-i részvételi akció egy interaktív játék, amelyen a korábbi performanszok nézői vehetnek részt. A disztópikus gondolatok a jövőbe vetített, de a mindennapokban tapasztalt félelmek kivetülései. Az alkotók álláspontja, hogy a performanszban elmesélt történet csak a nagyon erős összetartás, a szolidaritás megvalósulásával kerülhető el, vagy akár csak így mérsékelhetők. A részvételi forma lehetőséget ad arra, hogy mi magunk próbáljunk ellenállításokat tenni, ne egy külső vagy felső erőre várjunk, hanem a saját eszközeinkkel küzdjünk az értékeinkért. Bár könnyű a naivitás hibájába esni, az alkotók mégis úgy gondolják, hogy etikai kötelességünk a remény fenntartása és a részvételi formák kutatása (a művészetben, de azon kívül is). A résztvevőknek kisebb és nagyobb csoportokban kell majd alkotniuk, megoldásokat keresniük a játék vezetőinek támogatásával és irányításával. A részvételi esemény a Freeszfe közösségi színházi hallgatóinak és oktatóinak közös fejlesztése.

A koncert:
A gondolkodás és cselekvés mellett éppolyan fontos az ünnep, a közös öröm megélésének lehetősége is. A programsorozat végét egy örömzene-koncerttel zárjuk. Az elhangzó dalok a Freeszfe hallgatóinak saját szerzeményei, amelyek szintén reflektálnak mind a performanszban, mind a valóságban megélt szorongásainkra, félelmeinkre. De éppen így a zene és a tánc lehetőséget ad a közösségi érzések megélésére, a bennünk rejlő kreatív potenciál és élni vágyó remény hangos és korlátozatlan kiáradására.

Közreműködők

A projekt művészeti vezetője Schilling Árpád
Szereplők: A Freeszfe volt és jelenlegi hallgatói, civilek

Az esemény a Budapest Brand és a Freeszfe Egyesület koprodukciója

 

Ez is tetszeni fog

Színház Performansz
A béke szigete

Performansz színház

2024. május 9-11.

CEU Central European University