Koncert Ingyenes Klasszikus

Budapest Tour Neon Ensemble

EZ AZ ESEMÉNY SAJNOS MÁR VÉGET ÉRT, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT
Budapest Tour Neon Ensemble

A Neon Ensemble tagjai a Holland Diákzenekar turnéi során ismerkedtek meg egymással, még diákkorukban. Azóta a zenekar tagjai a legkülönbözőbb területein találhatók, szabadidejükben pedig még mindig együtt zenélnek. Közös szenvedélyüket még a gyermekeiknek is átadják: a jövő Neonnerjeinek. Ami annak idején kis együttesnek indult, mára 70 tagú szimfonikus zenekarrá nőtte ki magát. A zenekart Bas Bijvoet vezényli, aki magyar ihletésű programot állított össze erre a koncertre.

Hol?

Városháza Park

Útvonalterv

MIKOR?

2024.05.12., 10:30

Bővebben

A turné

A Neon Ensemble évente többször játszik egy-egy koncertet, minden második évben pedig külföldi turné szerepel a programban. Így járt a zenekar korábban Madridban, Párizsban, Kijevben, Rómában és Brüsszelben. Még 2020-ban a zenekar Budapestre szeretett volna elutazni, de a Covid elhalasztotta. A zenekar rendkívül boldog, hogy most végre Budapestre utazhat!

 

Program

Giuseppe Verdi (1813-1910) – nyitány a La Traviatából

Johannes Brahms (1833-1897) – 1., 3. és 10. magyar táncok

Kodály Zoltán (1882-1967) – Galántai táncok

Johannes Brahms – Hegedűverseny Emi Ohi Resnick szólistával

Közreműködők

Szólista: Emi Ohi Resnick, hegedűművész

Karmester: Bas Bijvoet

A New York-i születésű Emi Ohi Resnick 15 évesen debütált a Carnegie Hallban, azóta Amerikában, Európában és Japánban is fellépett.

Resnick szólistaként és kamarazenészként egyaránt dolgozott többek között Pierre-Laurent Aimard, Alfred Brendel, Frans Brüggen, Gary Graffman, Ton Koopman, Sigfried Palm és Thomas Riebl társaságában.

A zenekart Bas Bijvoet vezényli. Ő a Neon Ensemble, korábbi nevén a „Noorderlicht” alapítója. A klasszikus és kortárs zene iránt egyaránt szenvedélyesen érdeklődő Bijvoet tudja, hogyan kell dinamikus és kifejező hozzáállásával újra és újra inspirálni mind a zenekart, mind a közönséget.

Ez is tetszeni fog

Zene Jazz
JazzFest Budapest 2024

Tavaszi jazz ünnep Budapesten!

2024. április 27. - május 15.

Több helyszínen

Zene Jazz
Koncert a téren

Péch Lóránt Trio
Batyu | Borbély | Lőrinszky

2024. május 12.

Liszt Ferenc tér

Zene Jazz
Új hullámok

Moses Yoofee Trio
Sinnoi

2024. május 10.

Trafó Kortárs Művészetek Háza