Családi program

Workshopok a fenntarthatóság jegyében

EZ AZ ESEMÉNY SAJNOS MÁR VÉGET ÉRT, KÖSZÖNJÜK A RÉSZVÉTELT
Workshopok a fenntarthatóság jegyében

Rezes Judit Jászai Mari-díjas színésznő, Tihanyi Ildi jelmez-és díszlettervező és a Delta Produkció arra vállalkozott, hogy alternatívát mutat a fenntartható öltözködés megvalósíthatóságára a hétköznapokban. Fenntartható divatőrületek címmel május 4-én, a 44. Budapesti Tavaszi Fesztiválon látható különleges divatshow napközbeni programokkal is kiegészül. A témában elkötelezett vállalkozók workshopjai várják a látogatókat a felújított Merlinben.

Hol?

Merlin

Budapest, Gerlóczy u. 4, 1052

Útvonalterv

MIKOR?

10:00 - 11:30 - Botanikai parfüm készítő workshop  Jegyvásárlás
10:00 - 11:30 - DeLine ékszerkészítő workshop  Jegyvásárlás
10:00 - 11:30 - GALLÉRRRRRA FEL! - Újraértelmezzük a gallér fogalmát  Jegyvásárlás
10:00 - 11:30 - Ursuslupus – gumimatracból egyedi hajbavalók  Jegyvásárlás

Bővebben

Az alkotók célja, hogy hiteles képviselőkkel, a fenntarthatóság iránt a magánéletükben is elhivatott művészek, színésznők, tervezők segítségével értelmezzék és fókuszba helyezzék a környezettudatos, fenntartható divat fogalmát. A látványos show a témához kapcsolódó további programokkal egészül ki napközben annak érdekében, hogy átfogó képet kapjunk arról, mit tehetünk mi magunk a tudatosságért.

Az alábbi workshopok 10:00-11:30-ig várják a regisztráló érdeklődőket a Merlinben.

 

Botanikai parfüm készítő workshop

Olyan exkluzív odorokat érzékelhetsz, mint például a lótusz, frangipáni szuhar, mimóza, oszmantusz, jázmin, tubarózsa, ibolyalevél. Megismered különleges és meghökkentő hatásukat, történetüket és ízelítőt kapsz az illatalkotásból is azt is megtudhatod, hogyan hatnak az illatok az elménkre. Kiválaszthatod a legmegkapóbbat, szakértőnk segítségével összeállíthatod egyéni receptúrádat és elkészítheted saját, exkluzív botanikai parfümöd.

Az exkluzív workshopon nyolcan vehetnek részt. Helyedet a részvételi díj befizetésével tudod biztosítani.

Jelentkezési határidő: 2024.05.02. 24 óra

Oktató: Dr. Takács-Tóth Diána vegyész, aromaterapeuta, gyógynövény kutató

A regisztrációhoz kattints ide: Botanikai parfüm készítő workshop

 

DeLine ékszerkészítő workshop

Lehetőséged nyílik elkészíteni a saját DeLine ékszeredet! Egyedi hozzávalókból, valódi ásványokból, és sok egyéb fenntarthatóságot szolgáló kincsből válogathatsz, de hozhatsz magaddal beépítésre váró alkatrészt is!

Helyedet a részvételi díj befizetésével tudod biztosítani.

Oktató: Deliné Pőcze Erzsi.

A regisztrációhoz kattints ide: DeLine ékszerkészítő workshop

 

GALLÉRRRRRA FEL!

Kipróbálnád, milyen élmény upcycler divattervezőnek lenni? Megmutatjuk, miként frissítheted fel és teheted egyedivé ruhatáradat, anélkül, hogy új ’fast fashion’ darabokat vennél. Újraértelmezzük a gallér fogalmát, és elkészíthetsz egy (vagy több) különleges darabot, ami pólóval, farmerral hordva vagány, de felveheted a „kis feketéddel”, akár elegáns, alkalmi szettel is. Ha van galléros blúzod vagy inged, amit már kidobásra szántál, meguntad, kinőtted, elszakadt, foltos, hozd el, és különböző technikákkal (festve, varrva, applikálva) varázsolunk belőle egy egyedi kiegészítőt, ami örök kedvenc lesz a ruhatáradban.
Oktató: Kovács Andrea színházi és filmes jelmeztervező, stylist

Helyedet a részvételi díj befizetésével tudod biztosítani.

A regisztrációhoz kattints ide: GALLÉRRRRRA FEL!

 

Ursuslupus – gumimatracból egyedi hajbavalók

Az Ursuslupus évek óta Magyarország upcycling (továbbhasznosítás) élharcosa. A workshopon Jeney Orsi, az Ursuslupus alapítója vezet majd bennünket a kreatív folyamatban. Ő maga tanítja meg, hogyan lehet régi gumimatracokból gyönyörű virágokat készíteni, amelyek nemcsak hajbavalóként, de kitűzőként is funkcionálhatnak. Orsi tapasztalata és tudása segítségével bárki könnyedén elsajátíthatja ezt a technikát, és alkothat magának egyedi, környezetbarát divat-kiegészítőket.

Helyedet a részvételi díj befizetésével tudod biztosítani.

Regisztráció határideje: május 2. 23.59 óra

A regisztrációhoz kattints ide: Ursuslupus – gumimatracból egyedi hajbavalók

 

A workshopokról és a Fenntartható divatőrületek című programról bővebb információ a budapestitavaszifesztival.hu oldalon.

Ez is tetszeni fog