Köszöntő

Faix Csaba

Faix Csaba

A Budapest Brand vezérigazgatója

A Budapest Brand a márványtermekből a közterekre viszi a kultúrát, ezzel járul hozzá a főváros élénk és sokszínű kínálatához. Azon dolgozunk, hogy a városlakók és idelátogatók könnyen hozzáférhető, egyedi és minőségi élményekben részesüljenek. Programjainkkal Budapest történeteit, rejtett arcait, a benne élő feltörekvő alkotók és közösségek tehetségét kívánjuk bemutatni.

 

Ezt a célt szolgálja a megújuló Budapesti Tavaszi Fesztivál is, amely kiváló lehetőség nyújt a találkozásokra művészek, gondolatok, szervezetek és résztvevők között. Munkatársainkkal és partnereinkkel ezeket a kötelékeket alakítjuk ki, erősítjük meg.

 

Kiemelt fontosságú kezdeményezésünk a kerületi együttműködések, hiszen a városi élményt akkor tudjuk igazán kiteljesíteni, ha belakjuk azokat a helyszíneket is, ahova korábban nem jutott el a fesztivál. Most tavasszal kimozdulunk a frekventált belvárosból a kevésbé szem előtt lévő városrészek felé, ahol rendkívül izgalmas programok várnak. A XV. kerület köztereit és a Budapesti Közművek ottani telephelyét éppúgy felfedezhetjük, mint a Római-part történeteit és az egykori Goldberger gyárat Óbudán, vagy a XXII. kerületben található Art Quarter Budapest privát alkotóházat, és a budafoki pincéket, udvarokat, rehabilitált Dunapart-szakaszt, amiket talán nem ismernek eléggé, akik nem azon a környéken laknak.

 

A nyitóhétvégén a Tánc Világnapja alkalmából városszerte táncos meglepetésekkel készülünk, a programok többségébe be is lehet csatlakozni. Hiszen mi szabad és aktív Budapestet, egy otthonos világvárost építünk, ahol az egész több, mint a részek összessége, ahol mindenki hozzáteheti a saját történetét a közöshöz. Tartsanak velünk, fesztiválozzunk együtt, hiszen kortársak vagyunk!